2,5 h cykling och 1,5 h rullskidor

Dagens högsta punkt som man passerade med cykeln idag. 162 meter över havet mellan Eljaröd och Vitaby

Dagens högsta punkt som man passerade med cykeln idag. 162 meter över havet mellan Eljaröd och Vitaby

Idag har jag fortsatt tränat på. Fortsatt bra känsla i kroppen och solen skiner. Tyvärr var mitt cykelpass av det mer tråkiga slaget som jag nånsin har upplevt. Började med att jag upptäckte en större skada i ramen, något som jag inte har den blekaste aning hur den har uppkommit. Trist när ramen har kostat mer eller mindre lika mycket som min bil gjorde. Upptäckte också att ventilen på framhjulet var lite trasigt men jag chansade att det skulle hålla. När jag var som längst bort på turen som var mellan Eljaröd och Vitaby, såg jag att det inte var några nio bar kvar i framhjulet. Tog närmsta vägen hem och sladda i de flesta kurvorna efter upptäckten. Otäckt men lyckligtvis gick det bra och dessutom var det ganska få kurvor jag hade att ta mig igenom. Jag hade ett bar kvar när jag kom hem, men har fixat det hela nu.

Det värsta var inget av det utan en trafikolycka som jag lyckligtvis inte var med i själv men det hade blivit en frontalkrock mellan två bilar i korsningen till Lövestad på väg 19. Det verkade gått bra med de inblandade men det var inte mycket till bilar kvar efter den krocken. Är ju knappast förvånad att det händer olyckor på den vägen, bara vid ett tillfälle förra veckan så såg jag fem bilister som surfade på mobilen mellan Benestad och Svamparondellen, en sträcka på mindre än en mil. Att jag själv cyklade på den stora vägen beror dels på att det var måndagsförmiddag vilket innebär mindre trafik. Dels att man kan cykla vid vägrenen om man vill. Sen kör många lika fort på de mindre vägarna som har klart mindre sikt än t.ex. väg 19. Man är alltid utsat än var man försöker köra.

Dagens runda blev lite förändrad än vad tanken var, då beroende på olyckan och mitt framhjul. Rundan blev Tomelilla – Skåne Tranås – Lövestad – Christinehof – Eljaröd – Vitaby – Smedstorp – hem. Fick ändå ihop över 2,5 timmars cykling och 77 kilometer lite drygt, 433 höjdmeter. Ett snitt över 30 km/h var inte illa med tanke på luften i framhjulet. Pulsen stämde inte riktigt under passet, den levde sitt eget liv men det var hur som helst ett lugnt pass.

På eftermiddagen blev det en favorit i repris, nämligen Johan på cykel och jag bakom på rullskidor och då på tävlingshjul. Denna gång klassiskt. Blir väldigt likt i ett tävlingssammanhang att ligga på rulle, även om det är bakom en cykel. Nu var tempot i vanlig distansfart med nära maxning i de få och korta backar det var på rundan. Fortsatt blåsigt men det var skönt att ligga bakom i motvinden, vilket gjorde att snitthastigheten blev hög under passet. Vi utgick från Övraby, åkte till Toarp, Kverrestad, Östra Ingelstad och till Östra Herrestad. Väl i Östra Herrestad vände vi och körde tillbaks till Östra Ingelstad och vidare till Hannas, Bollerup, Toarp och Övraby.

Fin runda med varierade underlag men mestadels bra. Jag tycker det är bra att variera underlag (kvalité på asfalten) för så kan det vara på tävlingar med. Åkte på Eagle och på dess hjul. Gick något snett så fick kompromissa lite här och där. Fick lite värk i både höft och fot men det är bara ovana. Att köra tävlingshjul klassiskt är inget jag gör varje dag, men möjligen fem gånger per år. Gött med vädret och man vill helst inte klaga men jag har fått lite utslag på kroppen. Vet inte varför eller varifrån men är kanske allergiskt mot nåtot kanske. Annars ska man inte gnälla, jag gillar det nuvarande vädret skarpt.

Lite data från dagens rullskidpass:

  • Tid: 1:26:22 h
  • Distans: 36,94 km
  • Snitthastighet: 25,7 km/h
  • Snittpuls: 143 (72 %)
  • Maxpuls: 164 (85 %)
  • Höjdmeter: 239 m
Mina klassiska tävlingshjul med den gamla hederliga R3 bindningen. Jag har en helt oanvänd om någon vore intresserad.

Mina klassiska tävlingshjul med den gamla hederliga R3 bindningen. Jag har en helt oanvänd om någon vore intresserad.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *