2 timmars solskensåkning på Billinge

Svårt att inte vara glad när det är sådant fint skidväder.

Svårt att inte vara glad när det är sådant fint skidväder.

Har varit i Hellnerland, närmare bestämt Billinge utanför Skövde. Det var första gången jag åker skidor där faktiskt. För snart två år sedan tränade jag ett fyra timmars långt kombipass  där(MTB och löpning), den gången började jag träna kl. 6 och var då klar vid kl 11. Kan tillägga att det var 32 grader den dagen jag lämnade den fina anläggningen som finns på Billinge, fina träningsmöjligheter är det helt enkelt. Idag började jag mitt två timmars pass kl. 11 då jag kom från Mariestad där jag hade sovit över hos Anton, min gamla rumskamrat från sista halvan av gymnasiet.

Var ganska skönt att komma ut och träna sent denna dag, då det hade blivit lite varmare. Var konstant åtta grader under de två timmarna jag var ute och åkte. Nackdelen med att åka när det var så varmt, var att det sög något jävlus där solen värmde. Jag höll på att både trilla framåt- och bakåt, då det var enorm skillnad på att åka där solen var framme kontra i skuggan. I de mer skuggiga partierna gick det fort medan där solen kom fram så tog det nästan tvärstopp. Var ungefär som att åka på 2:or i de skuggiga partierna och som att åka på 4:or där samtliga lager på alla fyra hjulen hade skurit. Åkte på mina skidor från fredagens sprint, märkte att klistret låg i när jag åkte. Inte konstigt att jag tappade utför, det var nog inta bara utförs tekniken som var felet. Det var en fin konstsnöslinga som mätte 3,7 kilometer som jag snurrade runt på, inte jättekuperad med det fanns en del fina stigningar som man kunde sträcka ut i diagonalen. Hade bra fäste i början men blev allt sämre och samtidigt som det fastnade allt mer skit under fästet. Var skitiga spår men var glad ändå att åka.

Kände av tävlingen lite igår, sista halvtimmen började pulsen sjunka och man var nog nära väggen, trots jag drack sportdryck och åkte lugnt idag. Medan igår var jag så laddad innan start så jag glömde bort att äta innan loppet. Var sådär bra då jag inte hade ätit på fyra timmar, men det gick visst bra ändå. Jag kanske åkte med solenergi, man säger att det är framtiden ju. Fortfarande lite bittert att få stryk av den där dansken, men man får väl ta revansch.

  • Tid: 2:00:52 h
  • Distans: 32,62 km
  • Snitthastighet: 16,2 km/h
  • Snittpuls: 132 (68 %)
  • Maxpuls: 154 (79 %)
  • Höjdmeter: 467 m

Nu är jag hemma i Skåne igen och imorgon väntar vardagen. Men inom kort kommer jag väl resa till snön igen innan den försvinner för denna säsongen.

 

Börja bli så känd så papparazzis förföljer mig. Nädå, så illa är det inte, det var Thomas Andersson som tog ett foto när jag åkte. Vad trevligt att pratas vid lite. Det var faktiskt fler som ville snacka lite, kändes nästan som alla som åkte gjorde det. Inte riktigt men det var inte så värst många som åkte denna fina måndag. Var mer eller mindre helt själv sista timmen som jag åkte. Träffade en annan som inte tyckte jag behövde betala spåravgiften, men så känd tycker jag inte att jag är så jag betalade de 40 kr med rent samvete.

Börja bli så känd så paparazzis förföljer mig. Nädå, så illa är det inte, det var Thomas Andersson som tog ett foto när jag åkte. Vad trevligt att pratas vid lite. Det var faktiskt fler som ville snacka lite, kändes nästan som alla som åkte gjorde det. Inte riktigt men det var inte så värst många som åkte denna fina måndag. Var mer eller mindre helt själv sista timmen som jag åkte. Träffade en annan som inte tyckte jag ens behövde betala spåravgiften, men så känd tycker jag inte att jag är så jag betalade de 40 kr med rent samvete ändå. Förresten det där svarta som dinglar mellan benen är alltså banden till min vätskebältet, inte könsorganet. Har vi rätt ut det om någon hade undrat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *