15 km klassiskt träningsrace

Afterrace- bild. Therese följde med som support och tog ett gäng med bilder. Bara en knapp månad innan vår dotter kommer nu.

Idag var återigen dags för ett träningsrace, denna gång 15 kilometer klassiskt. Blev en tidig morgon men långloppsåkarna hade redan dragit igång sitt träningsrace när jag kom cirka kl: 7:45. Vi drog igång kl: 8 och sedan körde även landslaget strax där efter. Vi körde klassiskt på en tre varvs bana, samma som i fredags. Det var ÖSK som även denna gång dragit ihop ett träningsrace, även tacksam för det. Däremot så lyckades jag skada mig tidigt ut på andra varvet och min prestation var kanske därefter. Den var helt okej men mycket kan bli bättre. 

Jag värmde upp ganska länge idag och hade ett par blanka skidor och ett par med klister. Det blev tillslut så att jag la ett lager Rex gold på mina skidor som jag testade igår. Hade ganska bra fäst på uppvärmning som gjorde att det lutade över att jag skulle köra med fäste. Däremot så frös det fast när jag inte var i spåren så kunde inte trycka på som önskat över krön och liknande, för då fanns risken att jag skulle stupa framlänges. Nåväl, inga drömförutsättningar men kul att tävla i klassiskt med även om jag var ovan och att det var det första snabba passet i den klassiska stilen, vilket märktes. 

Jag började ganska försiktigt, lite väl med facit i hand, jag var enligt Strava 2:11 minuter efter Alfred Buskqvist efter första varvet. Sen körde jag inte saktare utan hade bra med krafter egentligen hela vägen in mot mål. Däremot så efter knappt sex kilometer så fick jag ett ordentligt tjuvsläppt, vilket drog till ordentligt i insidan av höger ljumske. Det gjorde ont men kunde fortsätta någorlunda p.g.a. adrenalinet. Men där och sista biten in mot mål så undvek jag att ligga i spåret som började bli än mer blanka och svårare att få fäste på. Jag sprang på sidan om i de branta partierna och stakade i princip resten. Tyckte det fungerade bra och det gick snabbare för mig på det viset med. Avslutningen var något jag ta med mig vidare men få se hur denna muskelskada artar sig. Det var inte många minuter jag kunde varva ner, kändes inget vidare. Har haft problem med denna muskel förut, i Norge 2013 då jag bodde och jobbade i Oslo så hände samma sak och jag hade problem i ett halvår. Lyckligtvis mitt i eländet så ska jag i väg på massage och koll imorgon, och hoppas därför på snabb återhämtning men det finns risk för en den SkiErg nu och kanske i bästa fall endast stakning i en tid framöver. Vi får väl se. Siffror från dagens race:

  • Tid: 42:38 min
  • Distans: 15,16 km
  • Snittfart: 21,2 km/h
  • Maxfart: 49,2 km/h
  • Snittpuls: 167 (87 %)
  • Maxpuls: 178 (92 %)
  • Höjdmeter: 314 m

Ganska låg puls idag och det indikera lite vad jag var inne på att jag inte riktigt kanske tog i så som man bör göra vis såna här tillställningar. Annars stort tack till ÖSK och alla hejarop man fick utmed banan.

Ingen bra målgång. Foto: Jonatan Thoresson


Foto: Jonatan Thoresson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *