VP + annat

Bild från ett liknade pass förra året.

Vaknade i morse och insåg att jag nog hade vilodag och kunde somna om. Nu hade jag inte vilodag utan det var träning även idag, men imorgon så har jag vila från träningen. Totalt denna vecka så blev det 22 timmars träning inklusive styrketräning. Känner trots det inte alltför sliten men dagens träning var inte direkt någon dans på rosor.

Blev först ett längre pass stakning med Zebastian, ett s.k. Vasapass av kortare version. Dagens runda var Lugnvik – Kännåsen – Kattstrupeforsen – Krokom – Rödön – Dvärsätt – Dille – Önsjön – Lugnvik. Fin runda med mestadels bra och fin asfalt, dessutom var vädret bra med sol, en del blåst på slutet dock men nästan helt torra vägar. 56 kilometer på 2:46 timmar tog det på Elpex 3:orna och nästan 500 höjdmeter. Detta gav ett snitt på fina 20,25 kilometer, testa det och blunda så förstår ni. Själv hade jag en snittpuls på 144 (74 %) och låg i stort sätt under hela passet mellan laktat 1-2. Annat var det i April då jag åkte ett klubbpass i Skåne på samma rull men hade hjälp med dragjobbet den gången, hade jag som vanligt inte idag. Då snittade jag 16,6 km/h och hade en snittpuls på 148 (76 %), snacka om skillnad från då och nu. Lite små lustigt med dagens pass var att jag inte fick en enda blåsa på händerna förutom en på ovansidan av vänster handen. Hur man nu lyckas med det, har aldrig hänt förut.

På eftermiddagen hämtade jag min kära Ford som har varit på verkstan, stort tack Patrik för all hjälp jag fick med den. Nu är den hemma på parkeringen och är ny tvättat/städad. Gav mig sen ut för lite löpning och spänstträning. Hann ju knappt ut börja passet innan himmeln öppnade sig och det öste ner på mig. Tur så hade jag med mig min löparryggsäck från Salomon som jag hade en regnjacka i. Inte ofta jag springer med den ryggsäcken men faktum är faktiskt att jag använde den på dagens båda pass. Riktigt bra ryggsäck. Efter ett tag så körde jag lite spänst, så jag fick till detta pass även denna vecka. Sprang sedan vidare till gymmet och körde igenom mitt nya program, sen blev det i vanlig ordning löpning hem i hyfsad fart. Man hade väl hemlängtan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *