VO2-max och laktattest

Fick reda på bl.a. att jag hade en löpteknik som en skidåkare, kanske inte så konstigt. Foto: Linda Andersson

Har varit en fullspäckat dag minst sagt denna onsdag som bl.a. har inneburit ett VO2- max- och laktattest för undertecknat. Började som vanligt att bli väckt av hantverkarna som jobbar med omläggning av taket, märks tydligt kan jag lovar när man bor på högsta våningen. Inte nog med de så skulle de in och plocka bort även mitt andra fönster. Så min efterlängtande sovmorgon uteblev………igen.

Åkte sedan till Vintersportscentrum för att göra nya tester, senast var i Torsby hösten 2014. Då undrar väl alla vad man fick för värden, det gjorde även Lager 157:s nyförvärv Anton Karlsson som jag byte några ord med i samband med min nedvarvning. Trevlig kille. Inte lika trevligt var det att det stod error på vågen, men tittade man lite noga så stod det 75,6 kg. Tur då hade jag tydligen hade växt med en halv centimeter än sist, med denna trenden är jag snart över 180 centimeter lång och kanske t.o.m. kan få en tjej.

Förra gången jag körde test blev det skidgång, idag var det löpning. Kanske inte lika relevant men jag hade väldigt identiska resultat som förra gången. Har en förmåga att ligga på en hygglig hög puls utan att dra på mig laktat, därför är min A1- zon ganska hög. VO2- max testet är ett rent helvete men man vill ändå göra det. Hade en hasighet på bandet på 16 km/h och lutningen på bandet ökade med jämna mellanrum tills jag inte orkade mer. Hade samma maxpuls som förut, vilket fortsatt är 194. Resultaten i sig var faktiskt över förväntat efter min senaste turbulenta tid med hjärtstrul, rosfeber nu nyligen. Testvärdet landade på 68,8 ml/kg/min och syreupptagningsvärdet var 5,2 l/min. Kan jag få vara skade- och sjukdomsfri till nästa test i höst tror jag kan vara tillbaka på samma nivå eller t.o.m. bättre än förut.

All resultat från testerna

På eftermiddagen blev det två timmar med Zebastian och en av de två timmarna var Linda vår förbundskapten med. Vi har nämligen läger som börja idag, passande nog är det här så jag kan bo hemma. Ganska smidigt ändå. Jag hade inte återhämtat från testerna utan hade både laktat hög puls fortfarande kändes det som när vi åkte klassiskt i två timmar. Det var hur som helst fint väder så idag användes linnet så sommaren är kanske på gång nu. Drog sedan vidare på golfträning och när det var slut drog jag vidare till en intressant föreläsning. Passande nog låg detta evenemang endast två punchade järn 3:or från golfbanan, nära och bra. Föreläsningen var om en levande landsbygd där den norske professorn i bygdesociologi Reidar Almås. Sverige har mycket att lära Norge om en levande landsbygd. Mycket intressant och lärorikt men någon Stefan Löfven eller någon av hans regeringskamrater såg jag inte till, men de borde har varit där.

Testledaren Hampus Lindblom sticker i fingret. Foto: Linda Andersson

Både Hampus och Linda pushade på riktigt bra så jag kunde ta ut det sista, vilket jag lyckades med. Foto: Linda Andersson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *