Vintersportscentrum, skejtintervaller, packning med mera

Jag körde bl.a. spänsthopp, höjd ungefär 1,2 meter hög skulle jag tro, är nära vad jag tog i höjd på högstadiet typ.

Sista dagen denna månad och sista dagen som man är här på väldig länge, blir Paralympics och SM nästan hela mars månad. Denna dag började med att  springa i kylan till Vintersportscentrum där jag körde lite explosiva övningar i gymmet. Efteråt stannade jag kvar och var med på en rundvandring  hos vintersportscentrum tillsammans med Centerns Ceniorgrupp, trevligt och intressant.

På eftermiddagen när det var som varmast idag, alltså omkring -14 till -15 så passade jag på att köra mitt planerade intervallpass, idag blev det 2x 4,57 kilometer och 164 höjdmeter i den fina kärva snön. Siffror från passet:

 1. Tid: 13:17 min – Snittfart: 20,6 km/h –  Snittpuls: 163 (84 %) – Maxpuls: 172 (89 %)
 2. Tid: 13:12 min – Snittfart: 20,7 km/h – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 174 (90 %)

Hade låg snittpuls och det kan dels beror på kylan, annars har jag inget förklaring om varför men känslan var annars bra, jag kände att jag kunde trycka på, med samtliga växlar på samtliga partier och återhämtade mig bra efter varje utförsbacke, som i sig är jobbiga att trampa runt. Andra intervallen kändes typ fem sekunder snabbare och det var så utfallet var också, skönt att kunna köra snabbare andra än första. Tanken från början var att köra testrace två varv men eftersom det var kallt nöjde jag mig dela upp det i två intervaller i A3. Nöjd över dagens utförande och det var sista passet innan vi far till Sydkorea, vi åker imorgon. Eftersom det kan bli en del ris i Sydkorea så unnade jag till det med att äta älg från Jämtland till middag.

4 tankar kring ”Vintersportscentrum, skejtintervaller, packning med mera

 1. Janne

  Tack. Aa jag körde VL igår. Inte bästa uppladdningen direkt, körde 40 mil direkt till staren på natten. Kom i mål 4 min långsammare än förra året men 900 placeringar bättre. 6:22. Det var rätt trögt i snöfallet och halvdåligt fäste. Kul ändå. Ha det bra.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Nä inte direkt, du måste gått upp riktigt tidigt för att ens ta dig ditt så inte lätt att prestera men riktigt bra jobbat ut efter förutsättningarna.
   Tack, du med!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *