Vinst idag med

vinst-idag-med

Vi lyckades upprepa bedriften från igår och vann även dagens distans lopp över 5 kilometer skate. Klart tajtare idag förstås men det blev vinst med en marginal på åtta sekunder förre tvåan som återigen var fransmannen Clarion.

Även idag kändes kroppen lite seg men när väl loppet drog igång kändes det tillräckligt bra för att jag skulle guida på ett bra sätt. Eftersom Zebastian leder världscupen nu så startade vi sist av alla drygt 20 startande denna dag. Dagens väder var lite fuktigt så man fick dimma och små vattendroppar på mina glasögon så jag valde att inte åka med glasögon denna gång. Första gången det händer sen jag olyckligt trillade under 2013 års Vasalopp och tappade mina glasögon. Ni som känner mig vet att jag själv ser dålig men för bra för att kunna delta själv i klassen för synskadade.

Loppet gick på en 2,5 kilometer lång slinga som alltså kördes två gånger. Var lite efter halva loppet men med en stark avslutning räckte att även idag det blev vinst. Jag själv fick ta i en del idag, hade 84 % (162) i snittpuls denna dag som kan jämföras med att jag hade 167 (86 %) när jag åkte Bruksvallspremiären 15 kilometer skate. Visserligen skillnad mellan 5 km och 15 km men kände att mitt hjärta inte kan slå alltför mycket mer än som den gjorde idag. Uppför kunde jag ligga på mer men utför får jag mer eller mindre gå max för att Zebastian annars kommer ikapp mig i suget. Snittfarten landade på drygt 22 km/h, galet fort om man inte ser något. Fort även för mig. Är ju inte alltför många svenskar som kan åka så fort. Banan är något mer kuperad än vad banorna brukar vara om man åker långlopp på Ulricehamn eller Borås korta slingor när de arrangera långlopp.

Nu får vi hoppas på att vi hinner med alla tre flyg som ska ta oss till Östersund senare ikväll.

Kiitos Finland

 

2 tankar kring ”Vinst idag med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *