Vinst i St:Olavsterrängen

Starten

Lyckades ta sommarens 3:e seger när St: Olavsterrängen avgjordes i ett lite kyligt men soligt Pilgrimsstad och Gällö. Bruka kunna gnälla över svaga startfält på damsidan men idag få jag nog erkänna att det var tvärtom. Vet också att det är andra tävlingar i länet så det var inga stora startfält. 

Förra året hade jag problem med vaderna men sprang något långsammare idag, åtminstone den delen av banan som var lika idag som då. Jag kunde däremot springa kontrollerat hela loppet och tryckte på extra i någon backe, annars stabilt runt tröskelintensitet. Tyckte inte riktigt jag fick bra svar från kroppen. Hade dock bättre känsla idag än för två dagar sedan, och mina fem snabbaste kilometer idag var inte så värst många sekunder från femkilometerstestet för två dagar sedan. Dagens banan var varierad, antingen grusväg eller i tuff och svårsprungen terräng. Uppskattningsvis sju kilometer grusväg  och resten i terräng. 

Jag tog starten direkt och tänkte att jag kan väl köra mitt tempo från start och fick lucka i princip från start. Grusväg första tre kilometerna lite drygt och hade 3:28 minuter på första kilometern, sen lite långsammare. När man kom in i skogen efter cirka 3,5 kilometer så började mer flackare terräng men ganska tuff med skarpa svängar och spänger. Efter en stund så blev det mer upp och ner och det kändes stabilt. Kom sedan ut på en grusväg en stund innan man vek av och tog banans längsta backe. Försökte trycka på men det svarade dåligt tyckte, speciellt med tanke på att jag knappast hade gått på rött. Efter en mil passerat (41:30 min) och högsta punkten nådd så blev det återigen lite grusväg och nerför. Blev sedan en liten skarv till med tuffare terräng innan det blev flackare löpning på grusväg igen. Fick angivelse av tävlingsledaren Jerry Ahrlin att det var cirka två kilometer kvar när jag passerat dryga 12 kilometer. Det visade att det var närmare 3,5 kilometer kvar men vad gör det för sista delen av banan var riktigt fin, och tuff. Kom i mål på en dryg timme men hade en hel del krafter kvar ändå. Vann med några minuter men har ännu inte sätt resultatlistan. Lite data från loppet:

  • Tid: 1:01:46 
  • Distans: 15,31 kilometer
  • Snittempo: 4:02 min/km
  • Snittpuls: 170 (88%)
  • Maxpuls: 177 (92%)
  • Höjdmeter: 170 m
  • Fallmeter: 167 m

Det jobbigaste var en minut max på SkiErg efteråt, det var Jerry som utmanade mig och trots ingen SkiErg på ett år, knappt någon stakning på ett halvår och en vikt på omkring 67 kilo så var jag nöjd över att ta mig 327 meter på den minuten. Fick sedan värk i ena axeln så inte det smartaste draget av mig. 

Stort tack för fint arrangemang, jag gillar banan att den variera terrängen och underlaget och synd bara man inte få njuta så mycket av utsikten. Även stort tack till familjen som återigen var med.

Kilometertiderna 
Målgång.
Dagens jobbigaste
Innan start

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *