Vindstilla höstdag

Fina färger nu i Fyledalen.

Fina färger nu i Fyledalen.

Vaknade upp med att en ko råmade samtidigt som morgonsolen sken in i rummet. Skön start på dagen. Härlig solig vindstilla dag. Tog en tur med MTB till Fyledalen, är som terapi att få komma ut där. Försökte trycka på i så många backar som möjligt, lite stum blev man men känslan var helt okej. Nästan 500 höjdmeter blev det på 32 kilometer.

Stack vidare till Teckomatorp på eftermiddagen och träffade sjukgymnast Eva och fick massage. Vi försökte hitta problemet med min smärtade fot. Troligen är det muskeln M. extensor digitorum longus som spökar, men den mår bättre nu. En av anledningarna till problemet har troligtvis varit att att skatepjäxorna suttit lite för tajt som i sin tur har gett syrebrist i högerfoten som jag har haft problem när jag tagit i max på skate. Få helt enkelt vara noga på hur jag spänner pjäxor, cykelskor och löparskor framöver.

muskelfan

Muskeln går ända ut till mittersta tån som har smärtat för mig, men förhoppningsvis ett minne blott snart.

Var med på klubbens gemensamma distanspass på kvällen. Fick tydlig instruktion av Tom att 15 km/h med pauser skulle gälla denna kväll, men icke. Lite som en olydig högstadieklass som vill göra tvärtemot vad läraren vill. Det gick nämligen fort. Men vi för dagen ett 10- tal män höll ihop hyfsat. Jag gissar jag var den enda som kunde ligga på A1 puls under större delen av passet, det var nämligen väldigt få som pratade med varandra efter första pausen. Under passets gång kördes det lite längre ryck som jag hängde på ibland. Bra att få till lite tempoökningar lite här och där. Jag passade på att åka så energisnålt som möjligt när man låg på rulle, tyckte känslan var bra. Jag hade ett snitt på över 17,7 km/h, det är fort det när det snart är november månad. Dessutom kall men underbar kväll med 4-8 grader, men helt vindstilla med härlig frisk luft. Vi åkte Torna Hällestadsrundan och sen åkte jag till och från Vipeholm, så det blev ett fint långpass på mina Swenor 4:or som jag idag bara stakade på.

  • Sträcka: 40,61 km
  • Hastighet: 17,74 km/h
  • Tempo: 03:23 min/km
  • Snittpuls: 145 (75 %)
  • Maxpuls: 178 (92 %)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *