Vertical K, ett jobbigt lopp

Foto: rawness

Foto: rawness

Blev tyvärr inte så bra jag hade hoppas på när kraftprovet från Åre torg till Åre skutan gick ikväll. Slutade 11:a på 48:23 efter förlorat en spurt mot en italienare, en minut sämre än sist och då tog jag inte gör fullt. Där försökte jag idag i alla fall men det var inte riktigt min dag.

Resultat

Kändes okej på uppvärmningen men när starten gick så fick jag en dålig start. Var någonstans runt 30:e man i början tog väl närmare 10 platser fram till slalombacken och sedan ytterligare en hel del placeringar efter slalombacken. Tror jag var åtta när sista klättringen upp mot Hummeln började. När jag menar klättring så använder man alla fyra att ta sig framåt. Det gick inte snabbt och det var inte vackert men upp kom man. Hade nästan samma tid som sist vid Hummeln, mer exakt 20:05.

Blev omsprungen av Anders Solin strax innan man kom i mål på halva distansen, kunde inte riktigt hänga med på platten, tunga ben där. Kan tillägga att mina glasögon immade igen redan i slalombacken efter sju och åtta minuter och detta blev inte bättre. Upp över trädgränsen och löpningen på klipporna så höll jag ganska jämna steg med en trio framför mig. Började faktiskt ta in på Solin men bara kortvarigt, sen kom dimman in svepande och man såg nada. Hade stora problem att se och hitta framförallt efter man passerade kabinbanan. Tror jag passerade på 40 minuterna. Sista biten in mot mål var hemsk, inte rent konditionsmässigt utan att vädret var riktigt illa och det var svårt navigerat. Tappade ytterligare mycket tid på de framför mig sista biten. Nästan man var lite rädd och visste knappt var man var. Det haglade regnade, blåste storm och temperaturen var inte många plus grader vill jag lova. Blev ikapp sprungen på slutet av några och kunde hänga på i sista branten. Var nästan skönt att man fick sällskap så man kunde känna sig lite trygg där i dimman.

Kom i mål och snabbt in i värmestugan, ingen slump att det var obligatoriskt med diverse grejer för det krävdes underställ, mössa och vantar bl.a. Man fick jogga ner till kabinbanan för vidare transport ner till Åre.

Hade hoppas på bättre idag men hade tränat tidigare på dagen som nog satt i en del. Jag var ute i två timmar klassiskt på rullskidbanan på 3:or på förmiddagen. Blev lite drygt två timmars åkning men närmare 800 höjdmeter, men inte i klass med Vertical K ändå. Den mäter över 1000 höjdmeter. Få väl tillägga att det var väldigt mycket bättre att springa sist, då torrt men lite snö här och där på slutet. Nu väldigt blött och mer svårlöpt. Hade en snittpuls på 169 (88 %), hade 164 (85 %) sist men tror nog inte jag hade kunnat ha högre. Gäller att hushålla med krafterna i ett sådant lopp. Hade jag bara sätt bättre under loppet hade jag nog kunnat springa klart bättre men det får bli nästa år istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *