Vann Skåneskejten

 

Prispallen H21

Prispallen H21, Lasse, jag och Oskar. 

Det blev vinst tillslut i Skåneskejten, trots lite trubbel med krock med bil. Man är väl hård, så det får man väl ta sådär på en söndag förmiddag. Är nog den ända personen som lyckas krocka med bil både i en rullskidtävling och längdskidtävling, men det är väl roligt att skriva historia då. Loppet gick lite norr om Hörby, på en mycket fin bana. Jag, Simon och Maria åkte tillsammans från Lund och var på plats lite väl tidigt kanske men efter ett tag så stapplade man sig ut och försökte sig på någon form av uppvärmning. Det gick fint, körde några längre fartökningar. Asfalten var bra men blött och det var lite halt här och där. Banan vi åkte på är riktigt roligt, aldrig platt men heller inte några branta stigningar, utan svagt böljande mest hela tiden. Bred väg förutom vid ett kortare parti där det var smalt och halt. Fem 180 graders svängar hade vi på den annars snabba banan. Totalt 180 höjdmeter, vilket man få anses vara ganska kuperat på 22 kilometer

Jag startade sist och hade bra koll på mina konkurrenter, den tuffaste av dem var Lasse Ericsson som startade 30 sekunder förre mig. Tog in en del tid i första 1/3 delen av första varet som går mestadels uppför. Upp mot första vändningen mötte jag en bil, så fick staka lite innan jag vände. Väl efter vändningen bromsade den bilen jag nyss mött in lite när jag kom i 30-35 km/h. Detta gjorde att jag inte kunde åka utan bara reste mig upp och små bromsade. Tyvärr så fick bilen för sig att tvärnita, då denne bilförare mötte en åkare som åkte på klassiska skidor. Detta gjorde att det inte fanns plats åt mig utan jag brakade in på bakdelen av bilen. Lyckligtvis lyckades jag ta emot med händerna och på så sätt inte trilla. Hade inte riktigt tänkt mig att stå still med tävlingshjul i en nerförsbacke, men nu har jag gjort även det. Fick trycka ifrån bilen och köra om på sidan innan jag kunde fortsätta åka.

Trots den oväntade incidenten så lyckades jag hålla fokus på att köra mitt eget race. Körde på men såg efter första varvet jag hade tappat massor på Lasse. Varv två däremot var riktigt bra, snabbast av mina tre varv och känslan var på topp. Kom ikapp först Håkan och sen även Oskar och Simon efter dryga halva loppet. Hade sen sällskap av de två sistnämnda ut på sista varvet. Kom ikapp Lasse efter den långa uppförskörningen och hade sen ingen plan om vad jag skulle göra d.v.s. tank- och planlös som en Sosse. Gick ändå om Lasse för att jag ville göra mitt lopp och inte åka snålskjuts av någon. Det hade kostat kraft att ta sig ikapp och jag åkte därför lite lugnare. I sista vändningen tryckte jag på lite och fick en liten lucka, men då är det en bil längre fram som stod still och skulle svänga. Efter incidenten tidigare var jag orolig över att man skulle köra på en bil till. Tog det lugnt och inget hände mer än att Lasse hängde fortsatt med. Körde hårt i någon backe men annars lugnt, jag hade ju inget behov att åka ifrån då jag ändå ledde loppet. Lasse gjorde en sista attack på den lättåkta sista biten in mot mål. Jag kunde täppa igen luckan han fick men höger foten domnade av (igen) och jag fick släppa kontakten. Men jag var klok och bara bevakade så att inte avståndet blev för stort och att jag skulle stå på benen. Detta lyckades jag med och kom in i mål som relativt pigg. Upplevde de sista fem kilometerna som de lugnaste och kunde nästan njuta lite.

Nöjd över loppet utan att vara perfekt och kul med jämn fajt. Höll ungefär samma tempo som ifjor men då torr asfalt och betydlig varmare samt längre distans idag. Detta var faktiskt mitt första DM guld på rullskidor. Vann faktiskt ett DM guld i Showmanship i min ungdom. Det gick ut på att gå runt med en kalv i en ring, om man ska sammanfatta kort. Ironiskt nog var det just Hörby som jag vann det. Dessutom blev det ett DM brons förra helgen i terränglöpning. Man håller ju nästan på att bli bra! Hade support av min mor som hejade, det var uppskattat. Tillslut ett tack till Lotta och Håkan samt Tina och Sofie som var dagens tävlingsledare/funktionärer, man behöver inte vara fler för att det ska funka kanon.

Resultat

  • Sträcka: 21,75 km
  • Tid: 43:50 min
  • Snitthastighet: 29,8 km/h
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 186 (96 %)
Snackade i telefonen på uppvärmningen, jobbar så! Foto: Oskar Henriksson

Snackade i telefonen på uppvärmningen, jobbar så! Foto: Oskar Henriksson

Slipar stavar. Foto:Oskar Henriksson

Slipar stavar. Foto:Oskar Henriksson

Banan sponsrad? Foto:Oskar Henriksson

Banan sponsrad? Foto:Maria Navasa

Snygg man är. Foto:Oskar Henriksson

Snygg man är………., med Simon Foto:Oskar Henriksson

Skitig blev man. Foto:Oskar Henriksson

Skitig blev man. Foto:Oskar Henriksson

Mina fina stavar. Foto:Oskar Henriksson

Mina fina stavar. Foto:Oskar Henriksson

Äter långsamt med.........not. Foto:Oskar Henriksson

Äter långsamt med………not. Foto:Oskar Henriksson

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *