Två timmar tröskel


Med fem veckor kvar till SM- femmilen (om den blir av och om jag få åka) så körde jag ett nyckelpass, då jag skejtade i tröskelintensitet i två timmar rakt av. Kändes bra men sådant pass sliter. Eftersom jag tränar så pass lite och ytterst sällan dubbelpass eller för den delen över två timmarspass så funkar det bra för min del att klämma in ett sådant pass som idag. Upplägget var en kort uppvärmningen där jag åkte lite med ekipaget Bryntesson och Modin, sedan hälla i mig sportdryck och sen iväg. Jag stannade två gånger, en gång för att dricka efter en timme drygt och en gång för ta en liquid med 20 minuter kvar av de två timmarna. Råkade trycka av klockan men pauserna tog cirka en halvminut och eftersom jag åkte jag åkte i 2 timmar och 56 sekunder så blev den effektiva tiden ganska exakt två timmar. Jag valde också att köra mitt sjätte och sista varv med att skippa 1,7:an.

Rundan jag åkte var Stadion – Skidskyttesvängen – Snöhögen – Ner Granris vidare upp till Björnberget – Velodromen – Björnberget – 1,7:an – Björnberget – Arctura – Stadion. Denna runda sex varv minus 1,7:an på sista varvet. Jag ville få med 1,7:an för att få åka lite mer lättåkta partier som jag behöver träna på, annars ordentligt med höjdmeter. Föret var snabbt och jag upplevde att det var lika snabbt hela tiden, även om det här och var blev mer uppkört. Jag lyckades i princip hålla samma fart under hela tiden och drog upp pulsen bra redan från början men också att den var ganska hög på slutet när energin började ta slut. Använde ett par tävlingsskidor som kändes bra, troligtvis Swix CH5 valla under. Ska tilläggas att jag klämde in en gel innan och en efter tröskeldraget. Använde produkter från +watt. Data från tröskeln: 

  • Tid: 2,00,56 timmar
  • Distans: 45,47 km
  • Snittfart: 22,6 km/h 
  • Snittpuls: 161 (83 %) 
  • Maxpuls: 172 (89 %)
  • Höjdmeter: 1194 m

Totalt var jag ute i 2:15 timmar och kom nästan fem mil. Hade fått en hyfsad placering med den tiden i gårdagens femmil i VM. Förstås helt olika förutsättningar och teknik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *