Tufft backrace!

11815917_10152885462566707_1958029836_n

 

Hej skilovers!

Nu kanske ni undrar varför mina håriga bleka ben kom med på bild. Ju, det ska jag förklara att dessa blev ikväll fulla……….av mjölksyra. Lätt att det blir så när man knappt kunnat tränat ben p.g.a. skador i sommar, man är inte bättre och man tål ju inte syran lika bra när man inte kan träna, så man kan flyttar den där mjölksyratröskeln. Men de får man jobba på om man få vara skadefri.

Nog med det, hur gick då loppet för den skånska bergsgeten? Startade långt fram tack vare min placering från Stockholm Rollerski som var den första deltävlingen i Ski Team Sweden Roll cup. Stod väl som nummer 6-7 någonting, kunde hålla min placering till första kurvan, är väl tack vare 10/20 intervallerna med Adam Steen som gjort susen. Fick sen släppa lite folk förbi mig men kunde hänga med bra i den relativt höga farten första 1/3 delen. Sen gick det ännu fortare och vår relativt stora klunga splittrades. Var lite långt ner men hade inte krafterna att åka fortare, utan försökte åka avslappnat och harmoniskt, vilket jag lyckades………..en stund i alla fall. Kom ifatt Daniel Nordebo men sen gick det utför, både vägen och mitt lopp. Tappade en del men försökte överleva. När man väl svängde mot målet orkade jag inte trycka när det gick svagt nerför och sen när sista målbranten började var jag helt parkerad och fick släppa förbi mig Anton Hedlund och Axel Bergsten. Tappade 10 sek sista 200 meterna på dem. Staplade in på en 13:e plats på tiden 22:22, vilket är bra och ganska väntat placering i det hårda startfältet. 1:41 efter Robin Norum som vann.

Tror nog inte jag hade kunnat åka så mycket bättre p.g.a. bristen av all benträning, hade behövt flera A3 pass i både skate och i löpning. Har bara blivit två, och de dagarna efter varandra med DSA för några veckor sedan. Sen fick man lite problem med vaderna. Två kvalitépass för benen senaste två månaderna och knappt skate eller löpning i distansfart, räcker inte för att vara högre upp i resultatlistan. Så enkelt är det, på det imorgon igen!

Resultat

Mer bilder och pulsdata kommer imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *