Tröskel fyra varv runt Lillsjön

Såhär glad var jag egentligen inte efter fyra varv tröskel runt Lillsjön.

Påskdagen bjöd på aprilväder, regn och elände till spår på förmiddagen då jag och Carina körde klassiskt i 1:45 timmar. Det var egentligen inget fel på spåren mer att skinskidorna fäste dåligt denna dag. 

På eftermiddagen så gav jag mig ut och skulle springa en sväng i högre fart. Jag var inte alls peppad att springa och mådde faktiskt lite illa och efter en kilometer och fem minuter med 145 i snittpuls så var man nära att vända hemmåt igen. När jag kom till Lillsjön så sprang jag på direkt fyra varv där utan vila, det var skitigt och lite snö kvar och på asfaltbiten så var det lite grusigt så tror förutsättningarna var runt lite drygt fem sekunder långsammare än vanligt. Jag sprang i mina nya Hoka Clifton, de är sköna men har inte sprungit med skor med så mycket dämpning (5 mm) på år och dar men märker att vaderna klara sig fint i skor med mer dämpning medan skor med mindre dämpning/drop brukar jag få mer problem med vaderna. Däremot få jag mer känningar i ljumskar och baksida lår med mina Hoka, tror jag så småningom kommer gå runt med många olika skor, så belastningen blir jämn, det är min teori att hålla åtminstone men det är bara hypoteser och spekulationer. 

Det blev fyra varv runt Lillsjön, där jag hade tiderna 9:38 – 9:31 – 9:39 – 9:28 minuter, där känslan blev bättre och bättre (även snabbare) men lite mör i musklerna på slutet. Däremot så trasslade jag in mig i ett koppel med en skitliten hund, den var mindre än en katt. Eftersom jag inte var på humör innan så blev det inte bättre efter den incidenten. Tappade cirka tio sekunder på det vilket var under varv tre, vilket var anledningen att den gick långsammast. Något som jag hatar är när folk är nonchalanta och bl.a. inte ha koll på sin/sina hundar, det är en sak att man försöker få pli på sin hund men när man inte ens bry sig så blir jag irriterad. Blir också irriterad på föräldrar som pilla på mobilen istället för umgås med sina barn och har ingen uppsyn överhuvudtaget. Men det är väl sånt folk som är och går mitt på skidspåren med, även om det är nydraget, de är väl de som har sina hundar lösa och springer runt omkring skidspår med.  Jag tillhör nog den lilla skaran som skulle kunna förbjuda hundar i tätorter. Man klaga på att avla fram bra och friska kor men sönderavla hundar som ska bo i lägenhet är det ju knappast någon som tycker är fel. Sen ska folk ha innekatt med, vad är det för fel på en hederlig bondkatt som dessutom klara sig själv. Nu har man fått avreagera sig lite men jag tycker faktiskt så. 

Siffror från tröskeldraget:

  • Tid: 38:35 min
  • Distans: 10:32 km
  • Snittempo: 3:43 min/km
  • Snittpuls: 164 (85 %)
  • Maxpuls: 172 (89 %)
  • Höjdmeter: 36 m

Mitt pers på milen är blygsamma 36:10 så var ju inte så värst långt ifrån den tiden trots rådande förutsättningar idag, så dagens insats såhär i april månad var ändå god. Sprang sedan på hyfsad hem för att klara 15 kilometer precis strax under timmen, man är ju inte klok att hålla på att hetsa såhär mot mig själv. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *