Tranemoloppet 2015- årets första lopp

Idag gjorde jag mitt första lopp för detta året och gjorde kanske det bästa skidloppet nånsin……..men utan resultat.

Eftersom jag startade kl 13:24 så behövde jag för en gång skull inte gå upp så tidigt för att åka iväg och tävla. Körde hemifrån kl 8 och var framme efter dryga 3 timmar och i god tid innan start. Träffade alla glada åkare från klubben, kul med så många från klubben som åkte. Med knappa timmen till start fick vi åka ut och värma upp mitt under pågående tävling ( ungdomsklasserna). Testade bara ett par skidor, nämligen mina ovallade klassiska skidor. Hade ganska dåligt glid men var så inställd att köra ovallat och med knappt med tid innan start hade jag ändå inte tid att valla klister på mina andra skidor.

Startade bland de sista i H21- klassen och hade Henry att jaga. Var  inviduellstart med 30 sekunder mellanrum efter varje åkare. Loppet var 15,4 km långt och bestod av ett första varv på 700 meter och sen skulle man köra en 2,1 km slinga sju varv, vissa hade tydligen svårt att räkna……..

Starten fungerade bra och jag var ikapp Henry ganska tidigt, men redan på varv 2 tror jag ( som sagt, vissa hade lite svårt att räkna) kom dagens vinnare Daniel Nordebo ikapp mig ( kört ikapp en minut på mig) och jag hade lovat mig själv att ge allt för att hänga med de bästa om jag fick chansen. Förra skidloppet mysåkte jag i 42 km i -17 grader. Hängde med uppför men fick släppa nerför, för som sagt glidet var inte det bästa. Vissa (jag) kunde inte valla ordentligt och då är det svårt att hänga med.

Något varv senare kom IFK Skövdeåkaren Patrik Johansson ikapp och kunde hänga med uppför innan jag tappade på de lättåkta partierna. På mitt sista varv ( matte är inte lätt) kom jag ikapp Rickard och jag undrade om det var sista varvet, men ingen av oss visste riktigt. Hade en del minnesluckor under loppet så vet inte om sa något mer men trångt var det på slutet och gick i mål tillsammans utan om vi hade gjort det eller hade ett varv kvar.

Det dröjde bra länge innan jag förstod att det var ett varv kvar men då hade jag redan tagit av nummerlappen. Var irriterad på arrangörerna att det dröjde så länge innan man fick beskedet, men med facit i hand kan jag bara skylla på mig själv. Det tog väl 10 minuter innan jag hade lämnat Tranemo och var på väg norrut till nästa tävling/tävlingar. Det kokade inombords hos mig. Men fick några väl valda ord från Marcus innan jag åkte om att det var ett bra kvitto på vad jag hade presterat idag, tack för de orden Marcus!

Eftersom min klocka inte fungerade när väl loppet skulle dra igång så visste jag inte hur långt jag hade åkt. Men åkte tydligen i ett för dagen sugande små tekniskt (14, 180 grader svängar……för vissa) på ca: 38:30 på 13,3 km. Revanschsugen till nästa tävling nu som är skandinavisk cup denna helgen i Falun på de kommande VM- banorna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *