Testrace och lugn distans

Utsikt över Falun från Mördarbacken!

Utsikt över Falun från Mördarbacken!

Har kört ett testrace klassiskt idag tillsammans med Linus Larsson. Inofficiella skånska mästerskapen kan man väl säga. Linus vann jag blev 2:a.

Började med att värma upp. Hade frusit på under natten så det var hårda fasta spår ibörjan. Chansade med att mitt violettklister blandat med universal skulle fungera. Funkade okej på uppvärmningen men blev sämre ju varmare det blev. Linus hade bättre fäste medan jag hade bättre glid. Vi åkte två varv på en 4,2 km slinga, där lilla Mördarbacken skulle tas två gånger. Den backen är ju nästan lika lång och brutal som Mördarbacken är.

Vi startade samtidigt och jag tog snabbt rygg och hängde precis med till lilla Mördarbacken. Gjorde en dålig kurva men kunde hänga med en bit upp innan det var tack och hej. Jag hade svårt med fästet så jag fick gå ut lite i spåret. Var rejäl sliten på toppen av backen men satsade utför och ner vid stadion hade jag plockat lite tid och var cirka 15 sekunder efter. Ut på andra varvet var jag bra trött, stakade länge i backarna och väl till lilla Mördarbacken igen var jag riktigt trött. På hejad av Robin Norum gav jag mig upp i backen och krigade på. Tyvärr blev jag parkerad där och såg Linus dra ifrån ordentligt. Kämpade på sista biten men tappade i stora hela för mycket på andra varvet. Första varvet var bra annars. Kom imål och var 1:05 minuter efter Linus.

Riktigt bra pass blev det, en riktigt genomkörare. Det är såna här pass jag behöver, kunna åka i tävlingsfart, jag får inte riktigt till tekniken och klänger för mycket med hela kroppen, när fästet inte är det allra bästa. Men tränar man inte på det, så blir man ju inte bättre. Så enkelt är det. Visst inte det bästa fästet och det blev allt varmare och lösare spår mellan de två varven vi åkte. Nöjd med passet annars, var bra sliten när vi varvade ner efteråt.

  • Tid: 24:10 min
  • Distans: 8,38 km
  • Snitthastighet: 20,9 km/h
  • Maxhastighet: 52,1 km/h
  • Snittpuls: 172 (89 %)
  • Maxpuls: 185 (95 %)
  • Höjdmeter: 287 m
Skåne mästaren!

Skåne mästaren!

På eftermiddagen åkte jag ensam ett lugnt distanspass på dryga två på timmar. Var bra segt och sockrigt före och varmt, runt tio grader men blåsigt. Var typiskt julitemperatur när jag bodde i Falun i somras, dock blåste det aldrig så mycket som det gjorde idag. Hade lagt på rött klister som fungerade bra, jag kunde diagonala hela Mördarbacken och även de övriga backarna utan att behöva saxa. Eftermiddagens fäste och förmiddagens glid hade varit en lysande kombi, hoppas på såna skidor till femmilen. Dock fick man nästan diagonala nerför, men det var roligt att åka ändå. Pulsen började gå ner på slutet likaså energin, så två timmar fick räcka. Kom inte längre än 26,67 km, vilket gav en snitthastighet på 13,1 km/h. 905 höjdmeter blev det, vackert så.

Nio timmar klassiskt skidåkning blev det, fördelat på fem pass här uppe i Falun och på Lugnet. 3500 höjdmeter blev det totalt men inte ett enda skatepass. Jag hoppas den här träning ska ge några minuter mindre nästa helgs SM femmil. Kul att träna med trevligt sällskap. De flesta är tradd- åkare och det gillar jag. Inte mycket snack om stakning och Vasaloppet. Nu undrar ni varför jag inte har tränat med bloggkollegan Adam Steen? Det gör jag också men det är lugnt, han är både snäll, brun, omtänksam och inte alls bitter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *