Summering träningsåret 2019-2020

Trivs att träna i skogen, speciellt i barüber.

Avslutade detta träningsår med att åka 1,45 timmar skejt med Carina på skidstadion, det var tydligen sista dagen det preparerades så tack för spårpersonalen för i år. Dock lovas det massor med snö på lördag så går nog åka några dagar till.  

Annars tänkte jag summera det här träningsåret som började 1:a maj 2019 och slutar idag den 30:e april. Trots att april månad blev en extra månad med onormalt mycket träning så har jag tränat mindre än någonsin i vuxen ålder. Totalt har jag tränat 515 timmar inklusive styrketräning, som har varit omkring 50 timmar. Jag bokför inte tid på gymmet på samma sätt, utan räknar ungefär halva tiden jag är där, så omkring 50 timmar kan man nog räkna in. Resterande 465 timmar var ren kondition såsom längdskidor, SkiErg, rullskidor och löpning, jag har konkurrenter som tränar det dubbla än så men känner att jag hittat en bra balans med jobb, vila, kost och träning och träningsmängden har varit anpassat till att få ihop livet kort och gott.

Eftersom Funbeat har lagt ner så saknar jag mer exakt data från det här träningsåret men ska jag gissa så tror jag att fördelningen av träningen varit följande:

  • Löpning 30 %
  • Rullskidor 20 %
  • Styrketräning 20 %
  • Längdskidor (+SkiErg) 30 %

Jag skulle tro att 25 % av all min träningstid har varit intervalltid av något slag. Trots lite träning men ändå ganska mycket högintensiv träning så har det senaste året nog varit det träningsår som jag har varit som bäst, hur man nu räkna ut det. Senaste sju månaderna har jag i princip inte tävlat någonting, men har under det gångna året varit bättre på SkiErg, bättre på att springa uppför, starkare på många övningar på gymmet än förut samt att kört bättre än nånsin på längdskidor, vilket träningstävlingarna har visat. Däremot har jag snarare blivit sämre på rullskidor men inför SM del 2 i Skövde att jag trollat fram en bra form men blev istället inlagd på sjukhus istället för slås om SM- medaljerna.  

Kommande träningsår kommer jag troligtvis ligga på samma mängd som det senaste, har jobb i princip varje dag fram till juli och kommer träna väldigt sparsamt ibörjan av det här träningsåret. Sen väntar vi alla när vi kan börja tävla igen, och när man vet mer angående det så kanske jag börja skissa på en träningsplan. Få se som så mycket annat i dessa tider. 

Löpskolning nedanför Ladänge på Frösön
Backintervaller i Tegelbruksbacken tillsammans med Japp. Foto: Oskar Henriksson
Backintervaller klassiskt upp mot Frösötornet en regnig kall september dag. Foto: Therese Hansson
Från ett av många längdskidpass i vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *