Summering av vintersäsongen

image

Hej skilovers

Nu när min vintersäsong är över så ska jag försöka summera lite hur min säsong såg ut. Började i november och avslutades i april, lång säsong som har inneburit enormt mycket resande. Kul att se nya platser men väldigt slitsamt att resa så mycket som man har gjort.

Det har blivit totalt 13 tävlingar denna vinter, klart mindre än i fjor då det blev 19 tävlingar. Denna säsong blev trots mindre tävlingar och mindre träning (antal timmars träning per år) något bättre än förra säsongen. På ett vanligt traditionellt lopp på 15 kilometer åkte jag cirka 1-1,5 minuter bättre än förra säsongen eller 1-1,5 minuter närmare segraren än förut. En kraftig procentoell ökning men något som jag långt ifrån nöjd över. Har hjärta och lungor som gör att jag borde vara klart högre upp i resultatlistorna än vad jag hittills har gjort i min skidkarriär.

Lyckades hålla en jämn form under vintern, framförallt från Tranemoloppet i början av januari till SM- femmilen nu i söndags. Jag lyckades även prestera som bäst när jag ville, vilket var SM tävlingarna. Lite långt efter i SM femmilen men annars gjorde jag bra lopp med SM- status. 15 kilometer skate i Torsby för några veckor sedan var det bästa loppet i vinter. Har utvecklas som mest i sprint faktiskt. Har i vinter varit procentuellt omkring 20 % närmare segraren än förut. Är en bra förbättring men fortfarande för långt efter även där.

Oavsett var jag bor så ska jag förbättra alla mina svagheter och lägga extra stor vikt på att förbättra dessa inför vintersäsongen 2016/2017.

Första vintertävlingen är redan den 18-20 november i år i Bruksvallarna. Hela nästa säsongs stomprogram finner man här.

Bilder från vintersäsongen

´Vinterns första pass i Orsa Grönklitt, sådär väder.

´Vinterns första pass i Orsa Grönklitt, sådär väder.

Jag och Oskar på Mittåkkläppen under klubblägret i december

Jag och Oskar på Mittåkkläppen under klubblägret i december

Kör nerför Södergrenbacken i Bruksvallarna Foto: Oskar Henriksson

Kör nerför Södergrenbacken i Bruksvallarna Foto: Oskar Henriksson

Skidåkning på åkern hemma i Skåne

Skidåkning på åkern hemma i Skåne

Vinterns bästa lopp i vårvärmen i Torsby. Foto: Tom Landström/Sk Bore

Vinterns bästa lopp i vårvärmen i Torsby. Foto: Tom Landström/Sk Bore

Vinterns sista målgång, kraftprovet SM- femmilen. Foto: Håkan Huselius

Vinterns sista målgång, kraftprovet SM- femmilen. Foto: Håkan Huselius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *