Summering av rullskidsäsongen

Sista rullskidtävlingen var för två veckor sen och den avslutade min långa rullskidsäsong. 19 tävlingar blev det totalt och det är troligtvis mest av alla från Sverige…….kanske mest i hela världen. Säsongen har varit lång och slitsam, dels för alla resor som har varit långa delvis. Dessutom har detta varit min uppbyggnadsperiod till kommande vintersäsong. Förutom alla rullskidtävlingar har jag kört 3 cykellopp och hittills 3 löplopp. Från i vår när rullskidsäsongen drog i gång i slutet av April har jag haft 28 nätter sovande någon annanstans än hemma, 37 resdagar, alltså dagar som jag har rest till tävlingar/träningsläger. Totaltsätt har jag varit borta i 45 dagar de senaste 7 månaderna och fler blir det när jag åker iväg till Bruksvallarna om 1,5 vecka och ska vara borta i 2,5 veckor.

Mina 3 mest minnesvärda upplevelser jag hade under rullskidsäsongen 2014 enligt mig är VC- testen i Torsby, Lysebotn opp i Norge och SM i Stockholm. Världscupsuttagningarna till rullskidlandslaget i Torsby minns jag lite som mitt genombrott på rullskidor på toppnivå, där jag lyckades blir 4:a och 5:a, dock ingen landslagsplats, men minnesvärt var det. Lite oväntat men ändå väntat var det! Lysebotn opp var bara häftigt att vara med i, vet egentligen inte hur bra jag åkte men man fick uppleva något som jag aldrig hade gjort innan. Backrace med 10 % lutning och 640 höjdmeter på 35 min skate mot halva världseliten. Ha få låna Devon Kershew reservstavar var bara en av många anledningar att Lysebotn opp kom med på listan. Sist med hård konkurrens från Idre backrace fristil som i övrigt nog var mitt bästa lopp under säsongen var SM del 2 i Stockholm, där jag var missnöjd efter målgång och att man inte kunna vara med hela vägen in. De jag ta med mig från det loppet var att jag våga tro på mig själv att jag kunde vara med där uppe i täten och att jag skulle visa varför jag fick stå längst fram i plogstarten, d.v.s. jag förtjänade det.

Nästa år sikta jag på att vara med i täten hela vägen in i mål och prestera bra i backracen och om allt går bra knippa en plats i rullskidlandslaget, men då måste jag åka snabbt på platten med…….och sprint förstås. Ska införskaffa ny cykel (racer) till nästa år och försöka vinna Stockholm Challenger där jag blev 3:a i år med 3 mindre bra insatser egentligen. En svensk klassiker väntar jag nog med 2016 men få se. Ska försöka springa några lopp med och komma ner under 35 min på milen. Finns mycket som jag vill göra och uppnå till nästa säsong men först en vintersäsong som jag ser framemot.

10157116_869198256440254_8684422395635670570_n_jpg VCtest

Gustaf och Jag efter VC- uttagningarna i Torsby i Maj. Foto: Håkan Huselius

 

Idre backrace målgång

Jag efter målgång i det klassiska backracet i Idre, besviken med den insatsen men gillar fotot på mig. Foto: Johan Trygg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *