Stakning, styrka och stormen Cora

Avrunda denna första vecka för det här året med att träna två pass, inget ovanligt i sig med andra ord. Började med att staka två timmar lugnt med Zebastian innan stormen Cora skulle svepa in och ställa till med besvär, då de hade gått ut med en klass-2 varning för storm. Jag vet inte om denna storm undvek lokalt Östersundsområdet för någon vidare storm tyckte jag inte var här direkt, i Skåne skulle vi kalla det vardagsblåst.  Jag har åkt rullskidor i Skåne när det har blåst mer än vad det gjorde idag, däremot kan jag inte påstå att dessa rullskidpass har gått speciellt bra eller om jag tyckte de var roliga. Jag var dock ute på eftermiddagen och sprang till och från gymmet. lite snödrev här och där annars var det fin löpning på den annars hårdpackade snön. Givetvis sprang jag i löparryggsäcken The eXplorer från Wilja Labs.

Väl i gymmet gjorde SVT ett tv-reportage om Stina Nilsson men jag kunde trots allt göra mina övningar som jag hade tänkt, gått om plats i gymmet ändå. Skidskyttarna som annars är, och gärna hela laget var som bekant inte där då de var nere i ett dimmigt Tyskland och leverareade fina stafettresultat. Detta plågade jag mig igenom under styrkepasset:

  • 15 min core
  • Bänkpress, 1×10 60 kg, 1×6 65 kg, 1×4 70 kg
  • Rodd i maskin, 3×8
  • Hamstringscurl, 3×8
  • Chins (höga knä), 
  • Spänsthopp, 3×10

Några av dagens övningar kanske syns i TV- reportaget, i så fall slipper jag förklarar de närmare i text. 15 timmar plus två styrkepass fick jag till den här veckan, fyra tuffa pass dessutom, varav en tävling (Föllingeloppet) som jag åkte igår och längd.se skrev några rader om den tävlingen. Bra start med träning detta 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *