Stakning i blåst + lite annat

Var visst storm inatt med klass 2- varning och allt t.o.m. Därför kändes det lämpligt att ge sig ut och åka sitt planerade långpass idag på morgonen. Johannes vs Vädret 1-0. Var minst sagt lika turbulent som det skulle varit om vänsterns Rossana Dinamarca och SD:s Björn Söder skulle debattera. Skulle nog blåst ordentligt kring de två, som dock inte är några favoriter hos mig direkt. Blåste gjorde det hur som helst när jag skulle åka mitt pass på Österlen. Dock såg jag inga skador efter stormen när jag åkte, det enda man har fått höra under dagen är att ett hus i nordvästra Skåne råkade illa ut. Inget ljud om hur skogsägarna har haft under stormen, de sov nog inget vidare inatt. Men media väljer sina ”offer”, vilket är typiskt dem. Eftersom man ska visa sin medmänsklighet så tänker jag lite på skogsägarna, dem har det inte lätt när vädret gör som det gör.

Rundan gick hemifrån till St: Olof (Auktionsgåreden) och tillbaka. Åkte på den manliga rosa Elpex Evolution V rullskidan med motstånd 2. Anledningen att jag åkte dessa var jobbrelaterat. Evolutionskidan är riktigt skön att åka på sämre asfalt. Dagens pjäxor jag använde var Salomon RC carbon, men fick ont i fötterna direkt och anledningen var nog att jag åkte i mina inlägg som jag aldrig annars kör när jag åker rullskidor/längdskidor. Var helt enkelt för lat för att hitta och stoppa ner mina vanliga sulor i pjäxorna.

Vinden som enligt prognos låg mellan 13-15 m/s i snitt, gjorde det väldigt svårt att åka. Även i medvinden var det svårt att få fram stavarna långt fram för att trycka på när det gick som lättast. Kunde faktiskt gå ner i fartställning när det gick uppför. Sidvinden var lika besvärlig som vanligt, stavnedstättningen var närmare 45 grader i sidled, gick inte fort framåt då men jag lyckades skrämma bilisterna så pass att de höll goda avstånd från mig. Får väl vara glad för det. Utför fick jag ibland tjuvskejta för att inte ramla omkull, stod dessutom riktigt brett mellan skidorna för att undvika att blåsa omkull. Efter all medvind i början så började det komma in fina härliga regnskurar och t.o.m. en hagelskur. Eftersom vissa idioter stulit alla mina bra höstträningskläder så blev det lite kyligt att åka i underställströja och reflexväst när det var fem grader och sån stark och kylig vind som det faktiskt var. Man få öka frekvensen för att hålla värmen.

Upp till vändningen i St:Olof och sen tillbaka till Smedstorp kunde jag nästan ligga på 20 km/h i snitt. Dessutom var tågen inställda, så över järnvägen i Smedstorp kunde man tryggt passera utan att något tåg hade kommit och kört över en. Från Smedstorp och sista 15 km hem stod jag mer eller mindre stilla och hade jag ”fått” skulle jag nog behövt diagonala nerför. Då är det illa! Hem kom jag men fort gick det inte, snittade på 17,4 km/h och det var inte längesen jag hade samma snittfart på 4:or med samma intensitet (snittpuls) då som nu. Känner mig förvisso helt under isen men man ska nog inte dra så stora växlar över att det gick långsamt. Syftet var ju ändå att åka länge och staka, så det blir nog bra till Vasaloppet 2025. Måste ju tänka långsiktet.

Har små fixat saker annars idag, tvättat bilen i mörker, så får väl se hur vacker den är imorgon. Samlat in tråd från staketen, vilket inte var det lättaste vinden. Bakat pepparkakor, ingen stjärna direkt men är bra på äta degen i alla fall. Blev sedan lite styrka på kvällen så jag fick ihop fyra omotiverade timmars träning idag. Det får man vara nöjd med. Styrkan skedde delvis ute i stallet och delvis inne. Körde dips och chins och kalvarna stod och skrattade åt mina föga goda försök att köra 3×10 dips och 3×5 chins. Körde sedan lite rehab och lite enklare övningar innan jag körde igång med 25 minuter Auklandsstyrka med 50 sekunder arbete och 10 sekunder vila, var precis som jag orkade med idag. Styrkan innehöll bara överkropp vilket innebar att denna dag blir en Staffan Larsson dag.

Så kan det se ut när man samlar in tråd. Har en film under dagens rullskidpass som finns på instagram @johannesskanskskidakare

Så kan det se ut när man samlar in tråd. Har en film under dagens rullskidpass som finns på instagram @johannesskanskskidakare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *