Stak och gym + skidgångsintervaller

Blir dessvärre inte snyggare än så här efter ett intervallpass, få lära mig redigera bort mig själv på mina selfies. Utsikten däremot är desto finare, trots dagens gråa trista väder.

Ny vecka och nya möjligheter som man brukar säga. Hann knappt hem igår och äta innan man skulle sova och sen upp tidigt idag för att träna igen. Blev stakning kuperat i en och en halv timme på morgonen, 500 höjdmeter plockade vi idag och i en brant så stannade faktiskt klockan på autopaus, gick tydligen långsamt där. Jag använder autopaus för jag vill veta exakt hur mycket man tränar, sen kan man få se den effektiva träningstiden i Strava med då den bara räkna tid när man är i rörelse. I tunneln i Torsby blir det oftast mer tid än vad man hinner åka men det beror på att min klocka inte hitta någon GPS och vet därför inte när man står still.

Efteråt stakningen blev det direkt till gymmet för att beta av följande program idag:

 • Bänkpress 1×8 60 kg, 1×5 65 kg, 1×3 70 kg
 • Hamstringscurl, 3×8 34 kg i maskin
 • Chins med raka ben (90 grader) 3×4
 • Rodd i maskin, 3×8 150 kg
 • Enbenspress, 3×170 kg på varje ben

Körde ytterligare tre övningar, en explosiv benövning där jag tar kraftfulla benlyft upp på en låda. Dessutom körde jag två övningar till från mitt gamla program jag körde tidigare under säsongen. Trots jag var ganska mör i musklerna efter stakningen idag, kunde jag trots allt göra mitt troligtvis bästa bänkpress någonsin för min del. Har ett personligt rekord på 72,5 kilo men idag lyckades jag lyfta 70 kilo tre gånger trots det var sista setet.

På eftermiddagen väntades det skidgång i Gustavbergsbacken. Värmde upp ditt och gick en sväng upp innan jag körde mina sex vänder upp där jag endast gick d.v.s. skidgång, även om det faktiskt planar ut i mitten. Backen är 370 meter lång och man tar 93 höjdmeter, bra brant lutning kan jag lovar.

Siffror från skidgångsintervallerna:

 1. Tid: 3:29 min – Snittpuls: 157 (81 %) – Maxpuls: 167 (87 %)
 2. Tid: 3:31 min – Snittpuls: 162 (84 %) – Maxpuls: 170 (89 %)
 3. Tid: 3:28 min – Snittpuls: 163 (85 %) – Maxpuls: 173 (90 %)
 4. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 174 (91 %)
 5. Tid: 3:29 min – Snittpuls: 165 (86 %) – Maxpuls: 174 (91 %)
 6. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 175 (91 %)

Regnade en del under passet och det har även kommit en del regn på senaste tiden så dagens skidgångpass var stundtals en hal historia. 3:28 min hade jag i snitt och det är två sekunder långsammare än sist, tror det kan beror på att det var lite mer halt idag. Dagens tider är annars klart respektabla. Dagens skor jag använde var annars Inov 8 X-Talian 190, de tycker jag ofta har väldigt bra grepp. Hade låg puls idag men det tror jag beror på sliten kropp som kört mycket intervaller på senaste tiden och även dagens styrka på förmiddagen kan ha påverkat, trots över fem timmars vila mellan styrkan och intervallerna. Eftersom jag fick ta en extra vilodag förra veckan så missade jag en bra träningsdag som jag hade tänkt bruka väl så jag har fått planera om så har det nu blivit att kroppen fått lite mer stryk på sistone, mer än planerat. Benen blev hur som helst stumma och det var bra. Kom även över 90 % av max vilket är något som jag inte alltför ofta har varit över denna säsongen. Har galet få timmar över 90 % av max, har trots det gott bra på tävlingarna jag har genomför hittills i år och det är just tävlingarna jag har samlat på mig mest A3-A3+. Lyckades köra dagens intervaller något snabbare på slutet. På 4:e intervallen hade jag dessutom en tjej att jaga. Psykisk alfahane som man tycks vara det som gjorde att jag fick fart på benen tydligen, i all fall om man kollar på klockan. Så kan det ibland vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *