Sprintrace med skiduniversitetet

På lördag ska jag tävla i Östersund Ski Maraton som också bli säsongens första tävling. Idag fick man lite försmak på vad komma skall, då det var sprintrace med ett större gäng. Det finns ju lite duktiga skidåkare som bor i den här staden. Redan den här veckan har två vunnit världscupen i parasportskidåkningen och i Visma Ski Classic så leder Emil Persson och Britta Johansson Norgren, sen är det alla skidskyttar som bor här. Finns ju många fler att nämna men att få bra sparring på gemensamma träningar är en garanti. 

Dagens förhållanden var svåra, noll grader och snöfall. Jag och några till körde rugg, de flesta klister täckt med burk. Jag tyckte mina ruggskidor fungerade bra i prologen, helt okej i första heatet men klart sämre i de två sista heaten. Glidet var bättre än övriga i början, mer lika med övriga på slutet. 

Jag åkte prologen på 3:17 minuter (1,2 km och 38 höjdmeter) och tror jag var 20 sekunder efter prologvinnaren. Jag kom på plats 14 av 17 om jag minns rätt och fick åka i det sämsta heatet där de fem sista fick åka. Tre heat körde vi och efter varje heat så flyttades den snabbaste upp ett heat och den långsammaste flyttades ner ett heat. Jag var i det sämre heatet hela tiden, jag var stabil och blev 2:a eller 3:a på varje heat. 

Jag är glatt överraskad av mig själv idag, kändes dåligt och jag hade jättesvårt att få upp, med det beror nog på att jag är sliten. 173 (89 %) i maxpuls är en puls som är väldig låg för en sprint. Rent tekniskt kändes det också dåligt både uppför och nerför, men tror de flesta kände likadant.

Detta blev dagens enda pass, har vila imorgon och det är välbehövligt. 

Mina ruggskidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *