Sprintdistans

Cool bild som visar hur man svänger i en sitski. Photo by Ivo Gonzalez/Pocog

Idag var det sprint eller distans, beror lite hur man ser det. Nästan 1700 meter enligt min klocka och prologen tog 4:55 minuter. Åkte ut i semifinalen och hade väl allmänt lite stolpe ut denna dag.

Resultat prolog

Blev en 6:e plats idag vilket vi inte är alltför nöjda över men så är det ibland. Positivt var det att vi fick testa både att staka banan (prologen) och att köra med fäste (semifinalen), bra att få ha gjort det inför Paralympics nästa år. Tror vi var de enda som stakade sprintbanan, förutom de som kör sitski förstås. De kör förövrigt på en annan lättare bana av förklarliga själ. Hade varit konstigt om de körde på fäste och sträckte ut i diagonalen.

Det kändes bra att staka i prologen, inga problem alls trots det började både bli varmt ute och löst i spåren. 4:55 minuter tog det att köra de (enligt min klocka) 1,68 kilometer. 161 (83 %) hade man i snittpuls. Detta var faktiskt vinterns sämsta prolog i sätt på placering. Det blev en 4:e plats precis bakom Clarion och Bye. Den där amerikanen Adicoff var hela elva sekunder förre oss. Var stora avstånd överlag, åttan och sista man till semifinalerna var hela 24 sekunder efter oss.

Till semifinalen valde vi att åka med fäste, var varmare och mer löst i spåren. Vi startade ensamma men kunde varken hålla prologvinnaren eller vitryssen Holub bakom oss. Den sistnämnde körde ifrån sin guide och kom ikapp oss när det började gå utför. Fästet sög en hel del utför och vi hade inte de bästa skidorna och var långt ifrån att ta sig till final. Mycket som måste funka för att kunna få framgångar.

Vi skippa skidskyttedistansen imorgon och kör igen på onsdag, då det är tio kilometer klassiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *