Söndag, glad igen!

Idag är veckans sista dag, söndag och är lite gladare igen, då jag kan gå normalt igen. Började dagen lite dåligt då jag glömde mina pjäxor, när jag skulle till Ystad och åka ett rullskidpass. Hem igen och hämta dem innan jag återigen kom till Ystad. Väl med all utrustning på plats så körde jag idag med Daniel och Rickard. Körde själv enbart stakning på Swenor 4:or. Långsamt första 7,5 km innan jag och Rickard körde själva i lite högre tempo. Var själv något seg i början men hittade fint flyt i stakningen, utan större ansträngning. Vi rullade till Abbekås där vi vände tillbaks till Ystad igen. På vägen tillbaka mötte vi först en annan rullskidåkare (inte Daniel), vilket är unikt så här års i sydöstra Skåne. Han for om oss när vi tog en sista vätskepaus i Svarte. Körde om honom för se vad han hade för rullskidor (arbetsskadad). Det var Swix Classic Roadline C2, passande nog finns dessa till ett mycket bra pris på Huselius Skidsport, det är en bra rullskida.

Vinden idag var ganska snäll, den märktes men brukar kunna blåsa mer vid kusten än vad det gjorde idag. Totalt blev det 31 km idag, ett snitt på 17,6 km/h, trots långsam åkning första delen av passet. Snittpuls på 68 % (131), maxpuls på 76 % (148). Temperaturen mellan 15-18 grader. Känner jag är i bra fas inför Stockholm Challenge nästa vecka och SM i Sundsvall om två veckor. Egentligen bara orolig över löpningen, annars oväntat stark och pigg trots mycket träning på sista tiden. 22 timmar lite drygt, bara den här veckan.

På eftermiddagen klippte jag gräs (växer bra nu) och såg lite på Lag- EM. Kul med landskamp, gick dessvärre inte jättebra för Sverige. Att inte lyckas få iväg en diskus från ringen, som innebar inget resultat och noll poäng är inte speciellt imponerade. Skulle själv säkert få iväg 10 meter som skulle räcka för ett resultat. Har kastat spjut en gång under gymnasietiden, lite över 40 meter klarade jag av den gången, inte illa pinkat för en liten klen pojke som jag var på den tiden. Sverige kom förre Finland och Norge, som blev lika sist som de förut blev i Eurovison Song Contest. Hade säkerligen slagit deras tjej på 5000 meter, trots senaste dagarnas problem för mig. Platt löpning skulle säkert fungerat för mig idag. Norska tjejen sprang på 17:21, det borde jag normalt sätt klara på bana.

Sista passet i veckan blev ett långt men intensivt tröttsamt styrkepass. Började med uppvärmning i form av att dunka ner pålar till kossornas stora förtjusning. Händerna efteråt påminde mer om att man varit i slagsmål. Sedan körde jag först ben och lite extra för mitt just nu små skadade och svagare vänsterben, gick fint. Sedan körde jag överkroppsstyrka i tre set. Totaltid 100 minuter intensiv styrketräning. Har vila imorgon, ska bli trevligt!

Till sist lite bilder från Jordgubbsloppet. Tar gärna emot tips angående löpsteg eller dylikt, så man kan bli kvitt från skador och eventuellt blir snabbare. Tack för mycket fina bilder Oskar!

Jag och Jakob nerför Tegelbruksbacken, precis fått en lucka efter drygt 3 km. Foto: Oskar Henriksson

Jag och Jakob nerför Tegelbruksbacken, precis fått en lucka efter drygt 3 km. Foto: Oskar Henriksson.

Glad och smärtfri var jag med vid denna passering.  Foto: Oskar Henriksson

Glad och smärtfri var jag med vid denna passering. Foto: Oskar Henriksson.

Dags för målgång, tror nog aldrig jag varit så "pigg" efter ett lopp. Foto: Oskar Henriksson.

Dags för målgång, tror nog aldrig jag varit så ”pigg” efter ett lopp. Foto: Oskar Henriksson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *