Ledig dag

Vilodag och ledig från jobb, de dagarna är lätträknade på ett år för min del. Men en sådan dag var det och man hann med att göra massor. Började dagen med en fin sovmorgon till kl 9. Efter frukost blev det lite packning inför Falun flytten som äger rum på torsdag. Sedan for jag och min mor till Ystad för lite ärenden, hittade förvisso inte det jag behövde men det var inte helt fel att komma iväg lite. Vi avslutade med glassätning trots det miserabla sommarvädret, 13 grader och regn. Snart Juli månad. På eftermiddagen for jag iväg med min far till återvinningen, det behövdes. Hann även med att titta till djuren, träffade farmor och farfar, tvättade bilen, klippt mig, fått massage, servat cyklar, TV- tittande och betalt räkningar. Och folk klagar på att 5 veckor semester är för lite för att hinna med saker och ting.

Skönt för kroppen att få lite vila från träningen idag, det behövde musklerna men som börja kännas allt bättre efter all träning ändå. Tänkt mycket på Stockholm Challenge under dagen och läste på längd.se om lördagens startfält. Är omnämnd som en av de starkare åkarna i startfältet på rullskidloppet. Det är skoj men få se hur pigg man är efter två tuffa lopp innan (cykling följt av löpning), om jag nu kör dessa två tävlingar innan, få se. Inga dåliga namn som står med i artikeln som favoriter, bl.a. Team Lager 157, med Jörgen Brink (3 individuella VM- medaljer, 3 Vasaloppssegrar), Markus Ottosson (Världscupsåkare, 2:a i Alliansloppet ifjor), Marcus Johansson (Dubbel Världscupssegrare, SM guldmedaljör på rullskidor), Gustav Eriksson (Åkt Tour de Ski bl.a.) och norrmannen Audun Laugaland som så länge ledde Vasaloppet ifjor och såg ut som segrare men som tillslut slutade på 4:e plats. Andra namn är Robin Norum, gedigen rullskidåkare på nationell nivå som internationell nivå. Karl- Johan Westberg Westberg, SM guldmedaljör på förra årets SM i Borås och Landslagsåkare i U23 VM i vintras. Victor Gustafsson som även han tog SM guld ifjor, när han vann både SM långdistans och sprint i Stockholm. Den alltid glada Axel Bergsten som lyckades bli så bra som 18:e i årets Vasalopp är också med. Och så jag som har ………..ja vad har jag gjort för någonting? Dubbel (inofficiell) Danskmästare ifjor i klassisk stil, vilket inte var allt för svårt att bli. Förra årets tävling i Stockholm Rollerski var jag på en beskedlig 28:e plats. Men i år har jag faktiskt en 4:e plats i världscupsuttagningarna i Torsby och en 3:e plats i King of the Hill. Inga staklopp direkt men har helt klart gått framåt och stakningen har känns bra på senaste tiden. Man få inte glömma Johan Kanto på lördag som också mycket väl kan befinna sig på de högre placeringarna. Han körde ju skiten ur mig för en vecka sedan :).

Nyklippt och nyfikna kvigor.

Nyklippt och nyfikna kvigor.

De ville följa efter mig, inte konstigt då vi nog inte kommer ses på två månader.

De ville följa efter mig, inte konstigt då vi nog inte kommer ses på två månader.

De har det fint!

De har det fint!

Ko 611 var överlycklig igår när hon såg att ett nytt staket var på gång.

Ko 611 var överlycklig igår när hon såg att ett nytt staket (=nytt bete) var på gång.

Åkte som sagt med Rickard igår och fick denna fina flaska, Tack! Ystad Målarna är för övrigt en av mina stora samarbetspartners.

Åkte som sagt med Rickard igår och fick denna fina flaska, Tack! Ystad Målarna är för övrigt en av mina stora samarbetspartners.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *