Solskenåkning idag

Idag har jag haft turen att vara ledig och har därför passat på att träna idag i solskenet. Jag började med köra 4×20 minuter stakning, var fina förhållanden men en aning mjukt för stavfästet efter den senaste tidens snö dom kommit. Var även kallt då det var -12 vid start och sen -7 efter avslutat pass två timmar senare. Eftersom det var lite mjukt ibland så valde jag staka allt mer utanför spåret, samtidigt som jag fick lite problem med ena handleden. Troligtvis så är Karpeltunnelsyndrom som är en klämd nerv som jag fick för ett antal år sedan, kändes bara uppför så få se vad det tar vägen denna gång. Syftet med dagens intervaller var att hålla på länge för jobba mycket med triceps och mage då det bruka vara dessa muskler som jag få kramp i när jag tävlar i längdskidor länge. Rundan jag körde idag var den tillfällige 3:an och 1,7:an vilken blev 6,85 km och 100 höjdmeter och hade följande tider på mina fyra intervaller i minuter:

  • 20:19 – 20:29 – 20:45 – 20:28  

Vilket resulterade i dessa snittfarter i km/h:

  • 20,3 – 20,1 – 19,9 – 20,2

Hade följande snittpuls på intervallerna:

  • 150 (77 %) – 154 (79 %) – 154 (79 %) – 154 (79 %)

Tanken var att ligga i tröskelintensitet och så gjorde jag men blev lite mör på slutet men inte konstigt då det var mitt blott 5:e stakpass denna vinter. Som man ser ligger pulsen väldigt lågt men känslan var ganska bra och snittfarten var god för att vara i dagens förhållandena så man ska inte alltid gå på pulsen. Ett exempel är mitt senaste löpbandsintervaller i fredags då jag körde alla intervaller med samma hastighet och lutning men ändå var skillnaden 15 slag mellan första och andra intervallen men idag var den genomgående låg. 

På eftermiddagen fick jag lite sol till då det blev ett flackare pass på dryga 300 höjdmeter, knappt tre mil på knappa två timmas åkning. Var bra seg sista halvtimmen men var lätt att njuta i det vackra och fina vädret. Snittpulsen landade på 124 (64 %) och det kändes ganska lätt och fint i övrigt. Blev fyra timmar på skidorna ute i solen idag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *