Snart dags för tävling

På lördag åker jag till Orsa Grönklitt och ska köra årets första långlopp, som också är det första loppet av fem som ingår i den nya långloppscupen Björn Dählie Ski Challange. Träningen har gått ganska bra senaste tiden som har varit ganska tuff med både fart och en del mängd, så lite små sliten är man nu. Framförallt lillejulafton (23 december) var ganska tuff då jag, Johan och Raj sprang ett blandad pass i Fyledalen. Sprang på mestadels grusvägar, skogsstigar men även lite i ren terräng. Hade svårt att hänga med och hålla A1 men insåg att vårt tempo (4:39 min/km) är snabbt i denna typ av terräng. Dessutom har inte mina muskler vant sig med löpning igen så det gjorde ont i benen. Vi pinnade på i en timme innan jag körde riktigt lugnt i en halvtimme ute i den blötta terrängen. På kvällen skippade jag benskatepasset som jag hade planerad och körde istället en timme på trainern, det var segt.

Under julafton så sov jag ut länge och efter en sen men mysig julfrukost gav jag mig ut i regn och tidvis brutal blåst och 5 ynka grader. På programmet stod det tre timmar stakning   på 3:or, så blev det. Trots vädret var det ganska kul att rulla på 3:orna som jag inte gjort på nästan 2 månader. Började med lugnt och stilla vind men lätt regn innan allt brakade loss ordentligt efter en halvtimme med blåst och regn och ju närmare man kom kusten ju jävligare var det den starka sydvästliga vinden. Körde hela vägen till Kåseberga innan jag vände hemåt igen, fast inte på samma vägar som på vägen ditt. Efter en halvtimme uppehåll från regn kom så efter ca: två timmars stakning nästa regnskur och det började bli kallt att åka men som tur så lugnade sig vinden ordentligt och på slutet var vinden lika svag som den var när den började. Detta var tur annars hade det blivit väldigt kallt sista biten. Totaltid blev 2 h och 55 min och kom nästan 5 mil på det på Elpex 3:or. Kom lagom hem till Kalle Anka började och fick se den underbara Henrik Dorsin som julvärd. Efter programmet körde jag styrka för hela kroppen, intensivt men inte lika länge som jag kan hålla på med.

Blött idag med

Blött idag med

Som sagt tävling på söndag och formen är som den borde vara, stabil men aningen seg efter all den senaste träningen. Kan gå lite hur som helt, beror självklart på dagsformen och vad det blir för förhållanden. Nu lovars det kallt (-13 till -16) och solsken, vilket kan sätta begränsningar i luftrören då det var längesen jag upplevde dels minusgrader och väldigt många minusgrader. Ska hur som helst blir roligt att tävla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *