Skiselector utbildning

 

Tidigt igår gick flyget från Sturup till Stockholm och sen vidare med det lilla planet till Torsby………var tanken, men p.g.a. av tekniska problem gick flyget bara till Hagfors och sen taxi till Torsby. Resan gick bra. Väl på plats var det tre skiselector utbildare och vi var åtta stycken som skulle lära oss antingen från grunden eller fortsätta lära oss om maskinen. En skåning, en norrman och sex norrlänningar, sociala men fåordiga………förstås.

Skiselector  är en maskin som mäter skidor, d.v.s. att mäta spann, glid och vad det är för typ av åkare som ska ha skidorna.  Vi gick igenom massa skidor och mätte dem och vi skulle plocka ut skidor som passar och inte passar.

bild

Idag så testade vi skidorna fysiskt, för att se om skidorna reagerade så som skiseletorn visade, de gjorde dem. Båda skate och klassisk fungerade så som maskinen visade och som dubbelreferens så åkte jag och Björn från Åre med samma skidor då vi är ganska lika i åkteknik och vikt framförallt.  Allt avslutades med lunch innan vi skildes åt med en erfarenhet rikare.

Nu ska jag göra något som jag sällan har………Fritid. Ska vila nu fram tills imorgon för då ska jag och Johan (Elfsberg, inte min bror) köra ett laktattest samt VO2 max test, blir jobbigt men intressant om och förhoppningsvis hur mycket  jag har förbättrat mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *