SkiErg och gym

Man kan se att jag blev väldigt trött på 4:e, det var jag också.

Inledde denna vecka med att köra dubbelpass, fint det. Dessutom kunde jag träna på tider då det var lite folk på gymmet, bra det i dessa tider. Jag började med att köra 5×6 minuter SkiErg på förmiddagen, det var nästan jobbigare än vanligt. Jag sprängde mig redan efter två intervaller och på sista så fick jag ont i vänster hälsena och vad. Det är ju fan att man inte ens ska kunna vara skonsamt från att få ont i en sådan kroppsdel som man knappt använder. Men samtidigt så bevisa det lite att man få använda hela kroppen när man kör SkiErg, har haft liknande symptom när jag stakat på rullskidor med så ingen nytt. Hade annars tanken att fortsätta min plan på dagens 5×6 minuter intervaller oavsett hur dålig jag var. Men det sket sig, även om jag var på väg att vända sista intervallen så den blev bättre än näst sista. Fick bli ordentligt trött i alla fall och pulsen var det inget fel på. Jag hade följande snittpuls: 164 (85 %) – 172 (89 %) – 174 (90 %) – 172 (89 %) – 167 (87 %), sista intervallen blev 3,5 minuter lång. 

På eftermiddagen körde jag ett effektivt gympass på knappt 45 minuter, hann med åtta övningar och det gör man om man lägger undan mobilen när man tränar. Så enkelt är det. Dessa åtta övningar körde jag:

  • Sittande rodd i maskin, 3×8 @ 38,5 kg
  • Tricepsdrag i maskin, 3×8 @ 38,5 kg
  • Bicepsdrag i maskin, 28 @ 28 kg
  • Legcurl i maskin, 3×8 @ 30 kg
  • TRX- band (mage), 3×1,5 min
  • Tåhävningar, 6×50 st
  • Plankan varierande, 3×1,5 min
  • Boxkliv @ 76 cm, 3×8/ben

Det var den måndagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *