Skidgångspremiär, 8x Gustavbergsbacken

Backjävel

Då har man gjort stavgångs skidgångspremiär idag, galet fort hur snön har försvunnit, för tio dagar sedan var det snö hela vägen och idag ingen snö trots jag körde samma sträcka som sist, då sprang jag och idag använde jag stavar. Eftersom jag jobbat och tränat mycket den senaste tiden så var denna kropp väldig trött när jag gav mig ut 19:20 denna soliga men kyliga kväll. Svårt att få upp pulsen som jag hade väntat mig och hade 158 (81 %) första intervallen och resterande låg jag på 162-165 (84-85 %) vilket förstås är väldig lågt men vissa dagar ska man bara gå på känsla och lyssna på kroppen (flåset) och idag var en sådan dag. Dagens tider varierade mellan 3:22-3:29 minuter, något ojämna men snittet blev 3:26 minuter. De senaste gångerna jag kört detta pass har jag haft 3:16 respektive 3:28 minuter men det kan variera lite beroende på förhållandena. Idag var det lite halt och blött men funkade ganska bra med mina Inov- 8 190 X-talon, den gången jag sprang på 3:28 minuter var det lerigt och blött, ganska likt idag fast inget gräs som fastnade i stavarna. Den gången jag hade 3:16 minuter i snitt (oktober 2017) så var det torrt och de hade slagit gräset i backen samt att det var en grym medvind den gången, dock oklart hur mycket den påverkade den gången men den gången körde jag endast sex intervaller, idag åtta, vilket resulterade i 900 höjdmeter totalt under hela passet. Hur som helst ett bra pass och ska bli skönt med vila imorgon.

Varit en intensiv dag idag med men jag började med att ta sovmorgon lite och körde sen en timme lugn distans där det blev två varv runt berget med lite skarv på mina 4:or, 268 höjdmeter och 16,5 kilometer blev det på 1:02 timmar, gissar vilken snitthastighet det blev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *