Framtiden

Senast jag åkte SM på rullskidor, detta var 2016 i Norrköping och jag hoppas mitt nästa SM på rullskidor i Helsingborg i sommar bjuder på bättre väder än då. Foto: Erik Wickström

Tänkte förklara lite hur det ser ut för undertecknat framöver, blir en spännande och intensiv tid nu fram till september, sen får vi se. Träningen kommer från och med nästa vecka nästan bara består av enkelpass och mer intervallträning och mindre distansträning, allt för att hålla en jämn och stabil form över sommaren. Anledningen är allt annat jag ska hinna med den närmsta tiden men tänkte tävla en del framöver. Först hade jag tänkt att springa Bottnen upp till Sockertoppen i Sollefteå men det blir nog ett motionslopp på Andersön nästa söndag istället och några dagar efter det blir det Hällrace i vackra Offerdalsbygden, ett backrace (löpning) uppför. Jag kommer dessvärre missa ”Spring en mil vinn en bil” den 31:e maj men tänkte springa Sundsvall Trail (12 kilometer) helgen därefter. Sen ska jag försöka cykla ett motionslopp (Jämtlandstrampet) på nationaldagen, skulle ju passa bra om jag cyklade något pass innan det, ett tips till mig själv helt enkelt. Det stora målet i sommar blir hemma- SM (rullskidor) i Helsingborg som även i år ingår i SM- veckan. Jag kanske aldrig mer få chansen att tävla i ett SM på hemmaplan så det vill jag inte missa.

Den stora anledningen att jag inte kommer träna så mycket i sommar är en salig blandning av diverse olika grejer, jag jobbar redan 50 % som valorganisatör för CUF i Jämtland, blir minst lika mycket på golfbanan från och med om typ två veckor och över hela sommaren. Jag börjar redan på tisdag som golftränare på samma bana där jag ska träna barn och ungdomar som ska ta grönt kort, det blir en timme tre dagar i veckan. Men den närmsta tiden ska jag försöka tenta av två distanskurser som jag läser på 50 % totalt, förhoppningsvis är det mesta av studierna klara om en veckas tid. Lägg då till att jag har två projekt igång som är liksom ”färdiga” men ska lanseras längre fram i tiden då jag har lite mer tid till detta. Då har jag inte ens nämnt att jag dels har ett projekt att samla in pengar och springa ett maraton med min ALS- sjuka vän Danny i oktober månad och dels är jag ledare tillsvidare varannan onsdag hos Team Nordic Trail i Östersund, där jag jobbar ideellt men har en del förmåner där. Sen är det val i höst och jag står på samtliga listorna för Centerpartiet och kommer kampanja mycket fram till dess. För att skilja mig som idrottare och politiker så kommer jag inom kort (när jag har tid) göra en separat Facebook- profil som idrottare och en som politiker, tror det blir bäst så under rådande omständigheter.

Vad som sen händer i höst vet jag inte riktigt, men jag kommer säkert inte bli sysslolös direkt, kanske t.o.m. hinna träna lite mer då istället. Den som lever få se.

Nu har jag studier att göra, trevlig fredagskväll man har!

 

2 tankar kring ”Framtiden

 1. Janne

  Kul, lycka till med allt. Är samarbetet med Sebastian avslutat, i så fall har jag missat det?
  Kommer du köra Alliansloppet eller Klarälvsloppet?

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Tack ska du ha Janne!
   Jag har valt att avsluta samarbetet och tror jag nämnde det den 30:e aprils inlägg.
   Troligtvis inte, hinner inte med det, blir dessvärre inte så mycket tävlande på rullskidor i år.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *