Skidgång 8x Gustavbergsbacken

Här är det skitbrant

Drog till Gustavbergsbacken och körde ett skidgångpass och hoppades man skulle slippa både regn och åskar, det gjorde man nästan. Det var ett tag sedan jag körde skidgång i Gustavbergsbacken, dessutom åtta vändor. Tyckte hade en bra känsla i kroppen men förstod inte varför det inte gick snabbare upp, kom sen på mig själv att man måste ju TA I, det var den lilla detaljen som saknades. Körde samma sträcka upp denna gång, högersidan först och sen i mitten på slutet. Jag brukar se till att man inte springer utan kör vanlig traditionell skidgång, men sprang lite i mitten på platten då det var högt gräs och inte gick att använda stavarna. Backen är 370 meter lång och har 90 höjdmeter. Som vanligt låg snittpuls men skrämde upp den till 180 (93 %) tillslut men kunde driva på bra på slutet trots man blev trött. Det var bara jämnheten som saknades. Jag hade 155 (79 %) – 167 (87 %) i snittpuls. Fick hursomhelst dessa tider:

  1. 3:30 min
  2. 3:27 min 
  3. 3:29 min
  4. 3:17 min
  5. 3:10 min
  6. 3:10 min 
  7. 3:06 min
  8. 2:57 min

Snitt på 3:16 minuter är två sekunder från bästa snittet, då i medvind och gräset var klippt vill jag minnas. Ska tilläggas om jag bara brukade allvar från början så hade det bli bästa någonsin. Med facit i hand så bra pass och att man ändå håller bra och sista intervallen var den snabbaste i skidgång och bara några sekunder från PB som jag gjort i ren löpning. För att vara helnöjd så skulle man ju ha varit mycket jämnare. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *