Skidåkning i Tranemo

Har tränat ett pass i Tranemo idag, alltid lika bra och roligt att träna där. Stack ditt direkt efter jobbet, men det gick bra att bila upp dit med Forden. Vilket liv man har, åka iväg nästan varje helg för antingen att träna eller tävla. Tur då att man inte har ett förhållande, det hade nog inte varit så länge. Men man kan lugnt säga att det blir en vit helg.

Passet i Tranemo blev nästan tre mil långt, det tog 1 timme och 39 minuter att genomföra på mina Salomon S- Lab klisterskidor för plusgrader. Valde alltså att inte åka på Skintec idag. Vill gärna se hur ex antal skidor går, passar bra denna helgen då det lovas både plusgrader och minusgrader. Men idag åkte jag alltså bara på ett par skidor, hade lagt på Swix KX45, det fungerade ganska hyggligt denna kväll. Bra tanke på att det var soligt och några plus när jag startade passet och sen någon minusgrad när jag avslutade. Var allt från sockriga till isiga stenhårda spår. Men eftersom det är helg så höll spåren som vanligt väldigt bra här i Tranemo. Åkte i vanligt lugnt distanstempo, sex varv blev det och 545 höjdmeter. Känslan i kroppen var bra, dock lite sega armar i början, inte konstigt då jag inte tränat de stackars armarna på fem dagar.

Sen förra helgen har jag åkt på längre stavar, precis som många andra gör allt mer. Förr var mina klassiska stavar 149 centimeter och nu har jag ett par som är 151 centimeter, som jag tänker åka långlopp med. Tycker jag få lite bättre tryck i stakningen med något längre stavar om jag nu lyckas komma över ordentligt i stakningen. Det var egentligen den största anledningen att jag klev av Borås Ski Marathon förra helgen, att åka med olika långa stavar hade gjort sannolikheten att starta Vasaloppet nästa helg som tämligen små. Nu känns som man är på rätt väg tillbaka.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *