Skejtintervaller i solskenet

Solskenspojkarna från Skåne!

Körde lunch intervaller med skånekollegan Viktor idag, en plus och solsken så det var sköna förutsättningar. Intervaller är dock inte så sköna och idag blev man trött men hade låg puls rakt igenom och noterade bara 173 (89 %) i maxpuls. Snittpulsen var också av förklarliga själv då låg och landade mellan 163-165 (85- 86 %), har inget vettig förklaring men så var det. 

Upplägget var 10-8-6-4-2 minuter med cirka 2,5 minuters vila emellan varje intervall. Jag beräknade lite fel och första blev 9:15, medan sista 1,5 minuter, nästan 29 minuter intervall tid. Känslan var i alla fall ganska god, kunde driva på bra uppför på 2:an och 3:an utan att gå mig stum, förutom på sista intervallen. Däremot hade jag sämre skidor än ryssarna hade igår och att åka 4:an och 5:an var ingen rolig historia då nattens nysnö sög/hög i mest hela tiden. Mina träningsskidor är generellt bra men dagens före var de inte glimrade, sen är väl skötseln av dem knappast så värst kärleksfull. 

Fick bra sparring av Viktor som åkte ifrån mig utför så jag fick jaga uppför, ser bra ut inför SM där vi förhoppningsvis har ett bättre stafettlag än nånsin.

Har vilodag imorgon så passade på nu när jag hade tid att träna, dock själv då tanken var att träna med Carina men hon ställde in. Istället så stakade jag i två timmar lite knappt och kom 28 kilometer, dock så ballade barometern ur idag då den visade över 6000 höjdmeter. Kan lova att så inte var fallet eftersom jag åkte på Torråsen och sen till Spikbodarna. Det jag kan lova var att snittpulsen landade på 119 (61 %), lagom tycker jag. Efter stakpasset körde jag till gymmet och betade av tre övningar på 20 minuter innan jag och Therese skulle åka iväg och handla. Dessa tre blev det:

  • Enbenspress i maskin, 3×6 @ 217 kg
  • Vadpress i maskin, 3×10 @ 307 kg
  • Chins, 4×6 @ 7,5 kg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *