Skejtintervall + lugn terränglöpning

Kvällens löppass

Hej mina vänner, idag har denna arbetsnarkomanen lyckas lurar mig själv och alla andra och fått till två pass, dubbelpass alltså vilket jag konstigt nog hann med i förgår med. Inte konstigt man känner sig sliten och idag var man inte speciellt sugen på att träna alls men med förkortat pass igår och massiv med kolhydrater i form av läsk, godis och choklad så hade jag kraft nog att prestera idag. Jag är inte hemlighetsfull direkt när det kommer till vad som funkar eller inte funkar. 

Tog mina Marwe 7:or och rullade upp till rullskidbanan, ingen fartställning ditt kan jag lovar och på väg till banan så var det inte mycket som talade för succé för undertecknad men dagens intervaller var inte så dåligt som jag trodde det skulle gå. Kunde driva puls bra redan från början och dagens första intervall var i tröskelintensitet, där det blev tre varv runt 3:an och hann på knappt 22 minuter nästan nio kilometer, där snittpulsen landade på 167 (87 %), snitthastigheten blev 24,3 km/h och plockade 102 höjdmeter på det långa tröskeldraget. En helt okej start. Körde sedan tre fyra minuters intervaller runt 1,7:an där den andre intervallen tog 4:02 minuter och de andra 3:56 minuter. Tror dock jag glömde stänga av klockan under andra intervallen så den var nog lika snabb som de två andra. Hade hursomhelst en jämn fart på strax över 25 km/h, plockade 21 höjdmeter per intervall och hade även en jämn snittpuls som låg på mellan 170 – 172 (88-89 %), där maxpulsen landade på 182 (94 %). Förutsättningarna var sådär att åka för vara lite bitter och det tycker jag att jag kan va. Var en del sten på vissa ställen så kunde inte trycka på exakt det jag hade överallt men banan var annars mer eller mindre torr igen efter gårdagens regn. Temperaturen var 13 grader och kom lite lite regn på slutet. 

Jag tyckte att jag genomförde detta pass bra och ville ha lite mjölksyra för att vänja mig inför SM om 2,5 veckor. Har fått vetskapen att det är låneskidor 2:or som gäller så inga tävlingshjul i år men jag har faktiskt inga 2:or eller liknande och mina Marwe 6:or är förnärvarande inte kompletta. Att köra Marwe 7:or idag tror jag inte spelar så stor roll då jag var uppe i närmare 40 km/h och tryckte på 5:an, så träning i hög fart fick jag i alla fall.

På kvällen var jag ute på en 15,5 kilometer lång löptur i varierad terräng. Kändes riktigt tungt i början men allt bättre eftersom, där första och sista 2,5 kilometerna var asfalt medan resten var terräng runt ÖSK- området. Sprang stora delar av röda slingan som går i riktigt tuff terräng men som är väldig rolig att springa men fortsatt ganska blött och besvärlig, så mina nya röda Salomon S-lab Sense 7SG blev skitiga denna kväll men värre saker har ju hänt i denna värld och även i mitt liv. Fick annars ihop nästan 300 höjdmeter på den drygt 1,5 timmar långa soliga turen, där sommaren tillfälligt verka göra besök. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *