Skejt + 3×10 min SkiErg

Börjar med det roligaste idag, det var i träningsväg utan tvekan att åka skidor (skejt) denna sena förmiddag. Lite dimmigt men solen sken igenom på slutet, dessutom fina förhållanden och mina dryga timme (och ca: 20 km) så hade jag sällskap från och till, både frivilligt och ofrivilligt. Var så mycket folk idag så det var rena rama kösystemet från och till, men vad gör det när det bjuds på fina förhållanden. Kan väl säga att det gick lätt att åka på skejtbädden men kändes att det gick trögt i spåret. 

Sent denna eftermiddagen gick jag till gymmet och körde ett intervallpass på SkiErg. Planen var 3×10 minuter med två minuter vila emellan. Just nu så behöver jag mer än två minuter vila mellan intervallerna, hade varit välbehövligt med två dagar istället. Jag brukar kunna genomföra i sub 1:50 min/500m, dock gjorde jag inte sämsta insatsen med det här upplägget men känslan hade jag hoppas på skulle börja kännas bättre. Avsaknaden av överkroppsintervaller det senaste halvåret påminner en helt enkelt. Glömde dock pulsbandet men få nog säga att det blev tröskel + moms, minst. Hade handledpuls som skvallrade om att jag hade 143 – 163 – 172 i snittpuls. Förutom första intervallen så stämde det nog ganska bra med pulsen, tror dock att det var några slag till än vad som gavs. Snittempot blev tillslut 1:51,3 min/500m och körde som vanligt på motstånd sex. Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *