Skateintervaller med Oskar

Ska jag bli ihjälkört så ska jag bli det när jag syns i heltäckande refleks kläder..........ser ut som en byggarbaetare. Foto: Oskar Henriksson

Ska jag bli ihjälkört så ska jag bli det i  heltäckande reflexkläder……….ser ut som en byggarbaetare. Outfiten är från Swix, svart underställströja, reflexbyxor och reflexväst. Finns att köpa hos Huselius Skidsport, dock ser jag inte ut så inne i butiken……..än! Foto: Oskar Henriksson

Nyss avklarat ett intervallpass med Oskar. Eftersom vi ska tävla på söndag, körde vi på tävlingshjul. Vi värmde upp till Stångby och sen vidare till Odarslöv. Där körde vi fyra korta flacka intervaller på cykelvägen mellan Odarslöv och Lund. Blåste en del, så farten var väldig ojämn, gick fort i medvinden med nästan bara 5:ans växel. Maxfarten var så hög som 40 km/h faktiskt. I motvinden åktes det mest på 4:ans växel men också lite på 3:ans. Tyvärr så bröt Oskar en stavspets på sista intervallen i motvinden, så fick åka själv sista biten av den sista intervallen. Annars hade jag lite svårt att hänga med första intervallen i medvinden men åkte klart bättre på andra intervallen i medvinden. Få tillägga att Oskar är riktigt duktigt på att åka skate och åker fint, så det känns bra inför söndagens lopp ändå. Dock lite orolig att min högerfot återigen domna av, när väl belastningen är över 90 % av max. Bra pass annars!

  1. Tid: 2:48 min – Distans: 1,67 km – Snittpuls: 161 (83 %) – Maxpuls: 170 (89 %) – Snitthastighet: 35,6 km/h
  2. Tid: 3:29 min – Distans: 1,54 km – Snittpuls: 168 (88 %) – Maxpuls: 176 (92 %) – Snitthastighet: 26,5 km/h
  3. Tid: 2:44 min – Distans: 1,63 km – Snittpuls: 167 (87 %) – Maxpuls: 172 (90 %) – Snitthastighet: 35,7 km/h
  4. Tid: 3:35 min – Distans: 1,62 km – Snittpuls: 174 (91 %) – Maxpuls: 181 (94 %) – Snitthastighet 27,1 km/h

Noterbart är att sista intervallen hade jag en högsta hastighet på 28,8 km/h men ändå ett snitt så pass nära som 27,1 km/h, säger kanske lite om hur flackt och hur vinden var.

Oskar

Oskar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *