Sista åkningen i Bruksvallarna

Foto: Oskar Henriksson

Foto: Oskar Henriksson


 

Då var man på väg hem till varma Skåne igen. Blev massa träning idag igen, kan nästan tro att jag är träningsnarkoman och det är jag ju. Första passet började tidigt, strax efter kl 8 började jag Simon och Oskar att ge sig ut i mörkret. Som vanligt lika trött och seg när jag tränar på morgonen, allt sig likt med andra ord. Sen de senaste dagarnas träning gjorde väl sig påmind. Vi åkte klassiskt (åkte Skintec) och traskade upp på Mittåkkläppen. Väl där tappade Oskar sitt vett och fortsatte gående/springande upp till toppen. Jag och Simon fortsatte att åka uppe på fjället men det var ospårat så det gick tungt i snöfallet. Efter två timmar var vi nere i Bruksvallarna igen och åkte till Ramundberget och sen vidare till Klinken innan vi vände tillbaks till Ramundberget. Väl där var vi låga med energi, åt då frusna Ahlgrens bilar och sen fick vi värsta racerfarten sista biten till Bruksvallarna. Vi gick fort som en bil kan man säga. Framför allt efter fyra timmars åkning, då Simon fick hybris och körde på. Annars väldigt lugnt pass med en snittpuls på 65 %. 970 höjdmeter på 53 kilometers åkning. Totaltid på 4:09 timmar, bra och kort pass, tycker jag.

Efter man hade slevat i sig en massa pasta och köttfärssås, så skulle man ut igen och åka lite skate. Åt så fort att jag skvätte ner på min nya klubbjacka, som numera inte har samma kulör som innan. Få väl skaffa en haklapp eller nåt framöver. Började hur som helst att åka lite lugnt skate med Gustaf innan jag skulle åka tre varv på tävlingsbanan i tröskelfart. Simon fick tydligen inte nog av mig tidigare idag, utan hängde med lite här och där på intervallerna. Jag tyckte känslan var bättre än i Bruksvallspremiären, kunde trycka länge på 3:ans växel i backarna. Dock tror jag det bästa för min egen del borde vara att åka kortare och intensivare intervaller för att utvecklas. Åkte ungefär lika fort som när jag tävlade här sist (15km) och dagens före var lika idag som då.

  • Tid: 25:28 min
  • Distans: 9,13 km
  • Snitthastighet: 21,5 km/h
  • Snittpuls: 84 %
  • Maxpuls: 89 %
  • Höjdmeter: 380 meter

Har nyss avnjutit en fet fett pizza i Mora och planen är att vi ska vara tillbaka i lagom tid till Lund, då det är dags att jobba. Vilken tur att jag inte jobbar på måndagar, jag kommer däremot att göra så lite som möjligt. Planen är väl att tvätta lite och summera träningslägret med Ski Team Skåne. Stort tack till alla inblandade som gjorde lägret lyckat.

Simon visar stolt upp sin nya sponsor.

Simon visar stolt upp sin nya sponsor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *