Seger Från botten till Sockertoppen 2022 i Sollefteå

Prispall herrar. Foto: Therese Andersson

Kunde försvara förra årets seger med en ny idag när Från botten till Sockertoppen arrangerades i ett soligt Sollefteå eller närmare bestämt Hallstaberget där vi sprang uppför Hallstatestet.

Finns ännu ingen resultatlista

Jag tillsammans med Therese och Therese bror Andreas åkte tillsammans då alla skulle springa. Målet för dagen var att försöka vinna och sen putsa mitt egna tävlingsrekord. Kände på uppvärmningen att det kanske kunde gå då jag körde ett längre tröskeldrag + några längre stegringar. Sträckan vi skulle springa var klassiska Hallstatestet uppför Hallstaberget, 13,4 % snittlutning på grusväg förutom sista biten som går uppför slalombacken.

Jag tog starten direkt från start och fick nog lucka ganska tidigt på den mer flacka inledningen av banan. Efter knappt en minut så stiger det på ganska rejält och kände då att det kändes lite väl jobbigt. Efter två minuter sprungna så förstod jag att det var klokare att ta det lite lugnare och hitta ett tempo som jag skulle orka hela vägen ut. Gick ner några pulsslag och gnetade på bakom ledarfyrhjulingen som filmade loppet. Ovan att ha en sån framför mig så nära och lite jobbigt att inte höra min egna andning. Förmodligen ovan, den störde mig egentligen aldrig. Tittade faktiskt bak två gånger men hade bra koll på läget, vilket också gjorde att jag inte behövde tömma mig fullständigt som jag gjort de övriga gångerna jag vunnit det här loppet.

  • Tid: 8:26 min
  • Distans: 1,70 km
  • Snittpuls: 179 (93%)
  • Maxpuls: 186 (96%)
  • Höjdmeter: 225 m

2:an i loppet gjorde tydligen pers med 48 sekunder, jag var elva sekunder från mitt pers och tre sekunder från min tid från 2019. Jag valde att öppna hårt för sig lite hur kroppen skulle reagera men hade ingen toppendag egentligen men bra förutsättningar då det var torrt och mestadels medvind. Hade jag öppnat lugnare så kunde jag nog sprungit bättre, hårfint det där. Nöjd med vinsten och dagen. Bra evenemang som vanligt av Sockertoppens IF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *