Säsongspremiär i Bruksvallarna

Bild från starten från Expressens sändning. Man få hoppas för allas bästa att jag inte syntes när jag försökte sträcka ut i diagonalen. 

Slutade på 111:e plats när första Sverige- cupen som heter Smart Energy Cup. Den verkade knappast vara så smart cup då de inlagda teknikzonerna innebar att den snabbaste skidåkaren inte vann utan blev diskad. En parodi i min mening, och ett underbetyg minst sagt. Tror att man dock följer FIS- riktlinjer och regler men tycker ändå det är trams. Jag hade fäste men bevisade verkligen att jag inte behärska diagonalåkning just nu och kunde ens saxa trots ett antal försök till denna växel. Har efter muskelbristningen för ett år sedan svårt att sätta tryck i diagonalåkningen, en kombination att jag är för svag och är rädd att slå upp skadan igen eftersom jag inte riktigt har hunnit träna upp denna del. En anledning varför jag var inställd att staka, ska ändå tilläggas att mina skidor var bra idag men inte han som stod på dem. 

Resultat

Jag åkte tidigt till Bruksvallarna denna dag tillsammans med Theodor Danielsson. Knegare för göra så, alltså åka samma dag trots tre timmar enkel tur för sen hasa sig runt med en tvivelaktig insats. Man är ju inte riktigt klok. Efter uppvärmning med bl.a. Viktor Asking och Andreas Viker. Tyckte skidorna funkade bra och fästet funkade okej men hade rent allmänt svårt att trycka på. 30 minuter uppvärmning blev det.

Jag startade som startnummer 27 och tack vare mina FIS- punkter från SM- femmilen i våras så hade jag för det första några och det gjorde att jag hade en ranking att jag fick startnummer 27. På Expressens sändning ser min start lite trevande ut och det var också känslan. Åkte försiktigt och vågade inte sträcka ut diagonalen helt enkelt. Fick en gedigen presentation av expertkommentatorn Pierre Bryntesson i inledningen av mitt lopp om bl.a. vårt VM- guld 2017. Ska tilläggas att Pierre var med som lagledare för Parasportlandslaget då, fint tid det. 

Kände ganska tidigt att det var som att andas i ett sugrör, var väl omkring -13 grader men har tävlat i kallare men har dock haft liknande problem, speciellt i Bruksvallarna. Jag hade också svårt att få upp pulsen av denna möjliga anledning, för jag kände mig aldrig speciellt trött muskulärt någon gång under loppet. Hade svårt att hänga med snabbare killar i spåret med, även om jag tycker jag borde kunnat göra det. Kan vara tävlingsovana att man inte tryckte på här där på krön exempelvis. Banan var annars hyfsad lätt, fyra varv + ett sprintvarv på slutet så vi fick ihop omkring 15 kilometer. Ett av få lopp/bana där jag i princip inte tappade något utför p.g.a. jag har sämre utförsteknik. Kändes nästan som det var omöjligt att vurpa idag, t.o.m. för mig. Glidet var bra, inte supertopp men ganska nära medel. Fästet var nog bra men kunde inte hantera det helt enkelt. Hade vallat med Swix VR30 och det var jag nog inte ensam om att ha under skidorna idag. 

Har sätt att mellantiderna på dagens lopp nog inte går att lita på helt hundra men gör väl ett stabilt och bra första varv och kände jag kunde diagonala överallt. På varv två och tre så hade jag det kämpigt med fästet och saxningen var inte heller den bra. Sista varvet stakade jag allt mer, även i en del branta backar. Något som jag upplevde gick snabbare. Kom i mål tillslut men inte speciellt nöjd med min insats men en väckarklocka till kommande lopp. Kanske det jag behöver. Vill också tacka för allt stöd längs banan, den var enorm ibland, kändes som det i alla fall. Övriga siffror från min pulsklocka:

  • Tid: 44:44 min 
  • Distans: 14,42 km
  • Snittfart: 19,3 km/h
  • Maxfart: 48,1 km/h
  • Snittpuls: 164 (85%)
  • Maxpuls: 175 (91%)
  • Höjdmeter: 395 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *