Säsongsdebut- Daniel Karlssons Minne

Nästan lika bra ljus som på Kungsmarken utanför lund en februarikväll 

Ikväll genomförde jag säsongens första lopp då jag med cirka 350 andra körde denna tävling till minne av Daniel Karlsson som tragiskt gick bort för några år sedan som var ung skidåkare och bl.a. årsbarn med mig. 

Resultat

Det var efterlängtat att tävla på skidor igen, behöver tävla för att inspirera mig själv till att träna och en klar fördel kunna tävla på hemmaplan. Trots jag är kvällsmänniska så var förutsättningarna inte direkt optimala då dagens jobbdag började tidigt och avslutade sent så hann bara ta det lugnt en timme innan jag for i väg kl:17:30 till stadion för tävlingen, inte varje dag man åker så sent till en tävling. Jag checkade annars in 6:40 (90 minuter distans med Carina) och checkade ut 19:40 från skidstadion så långt mellan dagens träningar.

Loppet var över knappt tio kilometer i masstart på en varvbana som vi åkte tre varv på, fin bana men hade blivit lite löst på sina ställen efter alla som åkt tidigare. Gunnar Hammarberg hade vallat upp två par till mig vilket jag var tacksam över, hade lite svårt att välja vilka skidor jag skulle åka på och nu i efter hand så kanske jag ändå gjorde fel val men skidorna jag åkte på under tävlingen var helt klart konkurrenskraftiga. 

18:55 sköt Patrik Modin startskotten och det blev tajt direkt, försiktigt som jag var så tog jag det lugnt och tappade några placeringar fast undvek incidenter som stavbrott t.ex. som det blev lite här och där i början av loppet. Jag hade inga reservstavar eller övrig service så var nog klokast så. Hängde med i svansen av täten i första längre stigningen men tappade sedan i långbacken och fick dessutom ont i benhinnorna vilket är vanligt förekommande när man åker skejt ibland för min del, så jag hade lite svårt med utförskörningen under första varvet, något bättre de andra två varven men ändå inte tillräckligt bra för att kunna hänga med bättre. 

En bit in i andra varvet och fram till mål så åkte jag själv i ett jämt tempo men blev aldrig tokstum så hade inte haft något emot att åka ett varv till men ändå helt okej insats där jag tillslut var 3:40 minuter efter Axel Ekström som vann och hamnade på 41:a plats av 47 som kom till start. Kan tyckas lite blygsamt men hr bor ju en hel del duktiga skidåkare och många av de bästa i landet som inte åker helgens världscup åkte idag. 

Siffror från loppet:

  • Tid: 25:19 min
  • Distans: 9,42 km
  • Snitthastighet: 22,1 km/h
  • Maxhastighet: 56,1 km/h 
  • Snittpuls: 174 (90 %)
  • Maxpuls: 180 (93 %)

Inte jättehög puls idag direkt, kan beror på min långa dag och att jag tränat på flera dagar i sträck nu och känner mig lite sliten, men tycker man borde kunnat skrämma upp den ytterligare mer men det får jag göra nästa gång när det nu blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *