Salomon 27K idag


Vi drog västerut den här lördagen också, förra gången var det Åre och idag var det Ottsjö. Eller åtminstone så lämnade Therese mig när så jag kunde springa Salomon 27K banan, som avslutas i Trillevallen. 

Tanken var att hålla bra marchfart, runt 6 min/km tempo. Jag vill minnas att det var något mer torrare när jag sprang sist tillsammans med min bror sommaren 2016, men kan ha fel. Även om det stiger mycket i början så är det lättsprunget, kunde hålla tänkt fart i fem kilometer ungefär. Tryckte på lite extra uppför första toppen, Hållfjället. Två kilometer och 210 höjdmeter tar sin lilla tid. Benen var pigga och kroppen kändes helt okej. Jag hade vilodag igår men även en trevlig afterwork där det blev någon öl för mycket tydligen då jag hade lite lätt huvudvärk. Pulsen var av nämna anledningar lite högre än normalt, även värmen ger några slag extra. Var 17 grader när jag började och 24 när jag var klar. Jag hade med mig en halvliter vatten och lika mycket sportdryck, hade behövs lite mer men hade mycket vätska väl tillbaka till bilen. 

Efter tagit första toppen så träffade jag på en annan löpare, förstod inte riktigt varför hon kom på andra hållet men insåg snabbt när jag började springa igen, att det tydligen var Öppet fjäll som arrangerades idag. Jag sprang förbi väldig många deltagare som glatt flyttade på sig och hejade, försökte meddela att jag bara tränade och inte hade bråttom förbi men att få hejarop när man tränar är ju trevligt. Jag lufsade på och gillar verkligen terrängen här, dock inte så glad för myrpassagen mellan Grofjället och Skavhugget. Sista toppen var Välliste, och strax efter så kom jag ikapp Therese som hade kört Välliste runt. Därifrån var det i princip bara utför och tog in lite tid och klarade de 26 kilometerna på 2:41 timmar. Ibland när jag sprang utför så la jag på en hel del, ibland klart lugnare. När det inte är tävling så kan man ta det lite lugnt utför så man inte skadar sig. 6:16 min/km tempo blev det tillslut, detta med lite skarv för att möta upp Therese, totalt var jag ute i 2:48 timmar. Jag hade så hög som 139 (72 %) i snittpuls, lite väl hög men tycker det är bra att ligga på ibland. Tanken är att springa Sundsvall Trail nästa helg, så lite hårdhet behöver man. 1066 höjdmeter och 977 fallmeter blev det också. Detta fick räcka som träning denna lördag.

Stannade till i Mörsil och Kretslopphuset, där serverades lunch och den var inte billig men väldig god. Även en låginkomstagare som mig ha råd att äta lokalt producerad mat

Bilder som Therese tog:

Sprang för första gången i mina Salomon S-lab speed, funka bra i tuff terräng. Sprang som vanligt i min löparryggsäck från Wilja Labs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *