Rullskidor, rullskidor, rullskidor

Har åkt lite rullskidor idag, närmare bestämt vid tre tillfällen denna dag. Började med att åka 23 kilometer skate på morgonen. Det gick fint och kände att jag hade tryck i åkningen, trots lugnt vanligt A1- pass. Passade på att åka 4:ans växel på både vänster- och högersida. Detta kändes faktiskt riktigt bra och kände att jag kunde använda benen mer, vilket är bra. Åkte rundan Lund – Odarslöv – Igelösa – Getinge – Odarslöv – Lund. Var fortsatt lite bökigt att ta sig ur Lund med allt nytt som byggs samt att Svenstorps gods stod i vägen och körde betor. Trots detta höll jag dryga 20 km/h på Marwe 6:or, som rullar som rullmotstånd tre. Perfekt morgon annars med lite vind och lagom varmt för årstiden.

Efter en intensiv dag på jobbet så gav jag mig ut på ett nytt lugnt distanspass, denna gång klassiskt och på 3:or. Körde bara stakning och rundan som åktes var Vipeholm – S.Sandby – Dalby – Sjöstorp – Vipeholm med frisk vind från söder. La in ett 10- tal korta impulser på 5-10 sekunder. Även detta rullskidpass kändes bra och jag hade bra tryck i stakningen. Var ny asfalt delvis på Hardebergaspåret (kring Kungsmarkens golfbana) sånt gillas, men att åka i löv och ploga gillas inte lika mycket. Går lite tungt där i löven, men kunde trots allt snitta 19,4 km/h, trots det är i slutet av oktober. 23,5 kilometer långt blev passet.

Väl tillbaks till Vipeholm drog jag och Oskar iväg till Österlen, närmare bestämt Skåne Tranås, där vi imorgon ska vara rullskidtränare på Andrarums rullskidläger. Eftersom Tomelilla kommun inte satsar eller prioritera cykelvägar utanför Tomelilla, så fick vi reka lite vägar/gator i/omkring byn, för att hitta lämpliga ställen att ha träningen imorgon. Det ska nog funka, blev hur som helst fyra kilometer till rullskidåkning denna dag.

När man sedan kommit hem till föräldragården så fick man lunka ut till stallet och jobba lite. Vi håller nämligen på att skörda gräs till korna och då finns det mycket att göra. Har fortsatt lite ont i en fot och det smärta ungefär som om man blivit trampad av en ko. Dålig jämförelse men sann. Inte många som blivit trampad av en ko direkt. Känner inget när jag tränar men väl när jag står still eller går. Ju mer jag tränar desto bättre känns det, bara ligga i ……….eller inte!

Oskar förberedde sig för att rulla lite i Skåne Tranås.

Oskar förberedde sig för att rulla lite i Skåne Tranås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *