Rullskidor på snö

Dragit tillbaka klockan en timme till vintertid, önskar att det var normaltid året runt. Fick hursomhelst ihop närmare elva nattsömn, gott så men det gjorde att jag drog nitlotten när man väl skulle ut vid elvasnåret så snöade det ymnigt och när jag kom upp på rullskidbanan så låg snön där och bromsade mina Elpex 3:or så det som 5:or……ett tag, sen trögare än så. Jag snurrade runt på 3:an få att slippa svänga, tanken var klassiskt men fick staka hela tiden. Nöjd ändå att staka i två timmar, 26 kilometer, 316 höjdmeter och 128 (66 %) i snittpuls.

Efter rullskidpasset så har det gjorts lite av varje hemma i lägenheten, gjort risgrynsgröt, bakat, städat, städat med mera, skönt att stöka bort en del grejer såhär på en söndag. 

På kvällen knallade jag ner till gymmet för att testa benet om det höll för löpning, det funkade fint, blev en timme där jag körde 30 minuter på 10 % lutning och hastighet 9,0 km/h. Jag körde även 10 minuter på 15 % lutning och hastighet 7,5 km/h, 10 minuter på 5 % lutning och 10,5 km/h samt 10 minuter 0,5 % lutning och 12 km/h. 134 (69 %) i snittpuls hade jag och det kändes helt okej men framförallt hade jag inte ont. 

Kan avsluta med att säga att nackspärren jag fick igår håller på att försvinna. Jag läste att det var bra att röra på sig så jag läste bara det tipset och levde upp till det idag så har egentligen varit i rörelse hela dagen så är inte så stel längre och kan vrida på huvudet, skönt det. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *