Takbox på, massage, 3×10 min SkiErg

Forden rustad för vintern med takbox 

Måndag och ny vecka, har blivit lite av varje. Jag har hämtat och monterat på takboxen, ska ju gå att åka skidor om 1,5 veckor så det är verkligen dags snart. Har även satt på vinterdäcken på cykeln, så den är nu rustad för vintern. Jag har också varit på massage, inte skönt någonstans men väldigt behövligt. Dessförinnan körde jag SkiErg men för att läka ihop så hoppade jag över kvällspasset. Tanken var att åka lite på rullskidbanan och jag tog med både skejt och klassiskt men insåg när jag var där att det inte var någon idé att riskera och skada sig om jag gav mig ut på en tur. Klokhet (lathet?) kommer med åldern. 

Träning blev det ändå ju, blev 3×10 minuter SkiErg- intervaller med negativa splits, där vilan låg på 2 minuter. Jag är ännu ovan att dra i den där maskinen så höll igen något för mycket i både intervall 1 och 2. Jag hade 1:54,7, 1:53,7- och 1:51,1 min/500 tempo på dagens tre intervaller så klart snabbare sista. Snittpulsen blev i följande ordning: 161 (83 %) – 168 (87 %) – 177 (91 %), där maxpulsen landade på fina 186 (96 %). Bra pass och för första gången så kände jag starkare än de övriga gångerna jag kört SkiErg i höst, alltid något. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *