Rullskidintervaller förre snöfall

Såhär såg det ut några timmar efter dagens rullskidpass 

Hade en lucka på förmiddagen då jag kunde träna idag, dels att jag hade Regionfullmäktige men också att ett snöfall skulle dra in. Nu kommer snön som kommer smälta bort så än har man inte kört sitt sista rullskidpass för i år men däremot så körde jag årets första rullskidintervallpass i Östersund. Ett lopp och ett klubbpass har jag tagit ut mig på rullskidorna. Var visserligen lite för svag för kunna bränna på riktigt hårt idag men helt okej insats trots allt. Var förvisso helkass uppför men tyckte jag kunde trycka på hyfsad på platten. Jag körde på 4:or och det var minus grader när jag startade så det rullade inte fort direkt, men det var torrt och fint annars. 

Upplägget var att upp- och nerrull till och från skidstadion. Började intervallerna med en kontrollerad tröskel på 9 minuter (19 km/h) runt 3:an, fastande bakom några skidgymnasieelever så tog lite extra lång tid därefter. Vad gör det, man fick ju vila lite extra. Välbehövligt. Kände hängde jag med en Carl Olander när han körde en minuts intervall skejt. Jag var avhängd redan innan den intervallen startades. Sedan körde jag själv först 5x 60/60 runt 3:an och sen 5x 30/30 runt 1,7:an. Sen var jag klar. Hade inget pulsband på mig (fungerar ju bara ibland) och handledpulsen visade mer eller mindre att jag hade vilopuls under passets gång. Någon vilopuls hade jag knappast men kom nog inte heller upp i så värst hög. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *