Rullat lite på 3:orna

Inte ofta jag nämner vilka rullskidor jag åker på men i stort sätt åker jag bara på Elpex 3:or när jag åker klassiskt och Marwe 6:or när jag åker skejt. Marwe 6:or rullar i princip lika fort som klassiska 3:or. Idag har man bara använt mina 3:or, ganska så mycket faktisk. Det hela började med klassiska intervaller med Zebastian. Idag/igår blev det också officiellt att vi är uttagna till Paralympics.

På eftermiddagen var jag ute på de där 3:orna igen för att genomföra dagens andra pass. När jag kör själv så utgår jag nästan alltid hemifrån Frösön, idag var inget undantag. Väl uppe på rullskidbanan så stötte jag på juniorlandslagsåkaren Jacob Nystedt, så vi hängde på varandra i sisådär en timme. Vi träffades första gången på lägret i Boden i början av augusti, där vi även bodde tillsammans med killgänget i juniorlandslaget. Kul att hänga med Jacob en stund på den fina rullskidbanan som finns här. För min del var det stakning som gällde och det var lite styvt i vissa backar, de har bl.a. nyligen asfalterat en ny bit där som på vintern är en saxbacke 6/7 dagar i veckan, i bästa fall ska det tilläggas. Hur som helst avslutade jag med att köra 4×2 minuter med maxinsats, två uppför och två lite flackare. Eftersom det blev intervaller tidigare på dagen så fick jag inte upp pulsen så värst bra nu på eftermiddagen. Inget konstigt alls för mig och jag tycker faktiskt jag åkte helt okej. Svårt att jämföra tider nu när hösten har kommit med kallarare väder och dessutom var det fortfarande blött i de skuggigare partierna efter nattens regn. Åkte sedan hem och var nöjd så över denna fredagen. Kan tillägga att jag lyckades med konstycket att få kramp under förmiddagspasset men också lite lätt på eftermiddagen men det släppte allteftersom. Märkligt då jag annars bara bruka få kramp när jag kör långlopp, något som jag i princip fått i alla långlopp på snö förutom när jag blev 2:a i Ymerloppet 2015.

Totalt slet jag hjul i 62,25 kilometer, inte fy skam det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *