Glider vidare

När jag blir trött på mina lagkamrater i Österrike och mogolien som fråga mig exakt vad som han borde valla på nästan obefintlig engelska så är jag glad att kunna traska in i det svenska lägret där vallaren Stefan Holmbom härska. Stefan vallade förövrigt mina skidor i SM- veckan 2018 i Skellefteå.

En tävlingsfri dag idag men det rullar på ändå. Jag och guiden Florian körde ett drygt två timmas långt pass på hans klassiska skidor med två olika typer av fästvalla för att jämföra lite i snöfallet som sedan mer slutade nästan helt. Nästan inga spår idag och i samband med snöfallet gjorde detta pass en av de segaste man genomfört, framförallt mentalt. Det blev tillslut 28,5 kilometer med en snittpuls på 128 (66 %) och 879 höjdmeter blev det så banorna är ganska kuperat för man erkänna. 

Efter skidåkningen fick jag välbehövlig massage, har fortfarande problem med ena armbågen (vallaarmbåge) så förutom massage så väntar det ett kortare träningsprogram/rehab så jag kan bli kvitt på det. En anledning att jag inte har stakat så mycket heller i vinter. 

På eftermiddagen hann jag med ett kort pass löpintervall på band. 38 minuter där jag började med tio minuter uppvärmning med stegrande intensitet och sen drog igång första intervallen av fyra. Jag körde fyra intervaller på lutning 15 % med stegring av hastigheten där jag började med 6,5 mph och ökade en tiondel per intervall, så snitthastigheten låg på ungefär 10,4 – 10,9 km/h. Bra tempo men det var segt att genomföra och fick fuska lite ibland och hålla i räcket, även då jag ibland kollade på klockan och vill hellre hålla i mig än att trilla av. Fick hursomhelst mjölksyra och blev trött, jag hade följande snittpulsangivelser: 

  1. 163 (85 %)
  2. 165 (86 %)
  3. 172 (89 %)
  4. 176 (91 %)

Kunde kanske vara mer mentalt närvarande under passet och pressa mig mer men var också tidspressad då jag hade och har många andra saker som jag måste fixa och se till att allt funka för oss. Skrämde i alla fall upp pulsen till klart godkända 187 (96 %). Imorgon väntar min sista heldag här innan jag stämpla ut från Kanada för denna gång.

Livesändning i kanadensisk tv idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *