Rugg och tröskelintervall

Vallade ruggskidorna igår.

Idag kom dagen som jag bruka gilla, noll grader och nederbörd och då ta man fram ruggskidorna, en typ av skidor där man bara rugga upp fästzonen med sandpapper. Jag och Carina var ute i 1:45 timmar denna förmiddag.

På eftermiddagen hade det kommit lite mer tung blöt snö så förhållandena var extremt långsamma. Faktum var att det t.o.m. frös under skidorna trots jag åkte skejt och utför gick det så pass långsamt att jag fick köra växel tre ner mot snöhögen, där jag på samma ställe igår fick bromsa för att klara kurvan längst ner, snacka om att förhållandena ändrades. Jag var inte så värst pigg men körde ändå ett längre tröskeldrag där jag fick jobba på metodiskt både upp och ner. Svårt att jämföra om hur bra det gick idag då det gled långsamt men det var nog helt okej, trots snittfarten landade på 16,9 km/h. Övriga siffror var följande: 

  • Tid: 42:56 min – Distans: 12,1 km – Snittpuls: 164 (86 %) – Höjdmeter: 358 m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *